Fehérfolyás (luekorrhoea). Belsőleg Készítsünk főzetet a következő gyógynövények egyenlő mennyiségéből: Arctostaphylos uva-ursi Petroselinum crispum gyökér Taraxacum officinale gyökér Arctium lappa gyökér Használjunk 28 g keveréket 2 csészényi vízhez. Igyunk meg 2 óránként egy csésze főzetet és vegyünk be hozzá 2 kapszula egyenlő rész kansasi kígyógyökérből (Echinacea angustifolia), aranygyökérből (Hydrastis canadensis) és mirhából (Commiphora myrrha) összeállított porkeveréket. Külsőleg Naponta egyszer végezzünk hüvelyöblítést fehér tölgy (Quercus alba) kérgéből vagy viaszgyökér (Myrica cerifera) (Folytatásos cikk …)
Fogyókúra gyógynövényekkel


Az alábbi recept biztosítja a kövérséggel járó legtöbb probléma kezeléséhez szükséges enyhe méregtelenítő és erősítő hatást. Ez a recept a legjobb nyugati és kínai gyógyító tradíciók ötvözésével készült összeállítás, amely elősegíti a méregtelenítést, a salakanyagok kiürülését a szervezetből, normalizálja a keringést és hozzájárul a zsírszövet mennyiségének csökkenéséhez. Könnyebben, könnyedebben recept: Kelp (tengeri moszat) – 12% Stephania (kínaí) – 8% Atractylodes (macrocephala) – 6% Poria cocos – 6% Zingiber officinálé – (Folytatásos cikk …)
Gyógynövények tulajdonságai


A gyógynövények igen lényeges vonása, hogy bennük különböző gyógyító tulajdonságok társulnak. Minden fajnak specifikus hatása van a szervezet egyes részeire, bizonyos szervrendszerére, ugyanakkor bizonyos mértékben rendelkeznek teljesen általános hatással is. Ha gondosan mérlegeljük, hogy a kezelendő betegség mely gyógynövényekkel és mely terápiával orvosolható a legsikeresebben, akkor lehetővé válik, hogy a betegség egészével késedelem nélkül szembe szálljunk, így gyors javulás, gyógyulás érhető el minden érintett szervben a gyógynövény lehető legkisebb adagjával. (Folytatásos cikk …)
Vitaminok, ásványi anyagok


A vitaminok közül a C-vitamin főleg a gyümölcsökben található meg, de a nyírfalevél, a gyermekláncfű, és a csalán is sok C-vitamint tartalmaz. B-vitamin a gabona-magvakban, gyümölcsökben,az articsókában, a csalánban, csipkebogyóban, ribizliben, fokhagymában, áfonyában és a benedekfűben található meg nagyobb mennyiségben. A-vitamin (illetve karotin tartalom) sárgarépában, csonthéjasokban, csipkebogyóban, berkenyében, paprikában, bodzában, gyermekláncfűben, körömvirágban, articsókában, az E-vitamin csíraolajokban, növényi magvakban, csipkebogyóban található meg főleg. K-vitamint tartalmaz pl. a lucerna, kelvirág, csalán, fenyőtű, (Folytatásos cikk …)