Földünk legkülönbözőbb pontjain található gyógynövények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek kémiai úton nem helyettesíthetők. Ezek az anyagok segítenek a szervezetnek a betegségek elleni harcban, a problémák leküzdésében, azonban megelőző hatásuk is számottevő. Az emberiség története során az utóbbi, hozzávetőlegesen 50 évet kivéve, az emberek a különféle betegségek gyógyítására szinte kizárólag gyógynövényeket használtak. Majdnem minden betegséget az apró karcolásoktól a halálos kórig a gyógynövények széles körű alkalmazásával gyógyítottak. Manapság ismét az érdeklődés (Folytatásos cikk …)
Fokhagyma



A Fokhagyma népies neve: Büdös hagyma. A Fokhagyma leírása A fokhagyma tulajdonképpen úgy működik, mint egy erős antibiotikum. Kiváló antioxidáns, csökkenti a vérnyomást, a koleszterin és triglicerid szintjét. Egyes szakértők szerint a fokhagyma igazán akkor hatásos, ha frissen fogyasztjuk és nem feldolgozva, kapszula vagy por formájában. A fokhagyma évelő, hagymás növény, több ezer éve gyógyszerként használják. Termesztik. A fokhagyma jellegzetes, intenzív szagát kéntartalmú vegyületek, a (di)allil-szulfidok okozzák. Hagymája hosszúkás, fehér (Folytatásos cikk …)
Gyógynövények tulajdonságai


A gyógynövények igen lényeges vonása, hogy bennük különböző gyógyító tulajdonságok társulnak. Minden fajnak specifikus hatása van a szervezet egyes részeire, bizonyos szervrendszerére, ugyanakkor bizonyos mértékben rendelkeznek teljesen általános hatással is. Ha gondosan mérlegeljük, hogy a kezelendő betegség mely gyógynövényekkel és mely terápiával orvosolható a legsikeresebben, akkor lehetővé válik, hogy a betegség egészével késedelem nélkül szembe szálljunk, így gyors javulás, gyógyulás érhető el minden érintett szervben a gyógynövény lehető legkisebb adagjával. (Folytatásos cikk …)