Gyógynövényhatározó .hu »

Akácvirágos palacsinta

Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a virágokat.) Figyeljünk arra, hogy az akácvirág ne rejtsen magában méheket vagy bogarakat!

Bundás bodza

A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.

Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 3 evőkanálnyi cukor, 2 dkg élesztő Hozzávalók a töltelékhez: 70 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 3 dl víz, mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanálnyi baracklekvár, reszelt citromhéj A vizet keverje el cukorral, citromhéjjal és a szegfűszeggel, és főzzön szirupot. A dióhoz keverje hozzá a mazsolát, öntse rá a forró szirupot, dolgozza össze (Folytatásos cikk …)

Habos almás-mákos lepény

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin , 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütőpor Töltelék: 1 kg alma, 10-15 dkg őrölt mák, cukor, vaníliás cukor, a tojások felvert habja Elkészítés: A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd hideg helyre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét kinyomkodjuk, cukorral, a darált mákkal összekeverjük. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, (Folytatásos cikk …)

Rebarbara édesen

Hozzávalók: 3 kg rebarbara, 2 liter víz, 1,2 kg cukor, 1 db citrom reszelt héja Elkészítés: A meghámozott rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a 2 liter vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hidegen és melegen is fogyasztható!

Vaníliafagylalt szederrel

Nyári nagy melegben jó hűsítő hatású, ha vaníliafagylaltba friss, érett szedret keverünk. A kétfajta íz harmonikusan illeszkedik egymáshoz, felüdülést nyújtva számunkra.

Vaníliapuding citromfűvel

Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z