Rák (rosszindulatú daganatok). A rák főként a vért és a nyirokrendszert érintő anyagcsere betegség. A rák kialakulásának legfőbb okai között szerepel az iparilag feldolgozott, mesterséges színezőanyagokat, tartósítószereket, szintetikus gyógyszereket és más vegyszereket, kemikáliákat tartalmazó élelmiszerek fogyasztása. A rákbetegségek kifejlődéséhez hozzájáruló további tényezők a környezetből származó mérgek (például levegőszennyezés, a beszívott kipufogógázok ólom és szénhidrogén tartalma, az üzemek kibocsátotta mérgező gázok “a vegyi kombinátok által évtizedeken át nemes egyszerűséggel a felszíni (Folytatásos cikk …)
Sárgarépa



A Sárgarépa népies neve: Murok (némely vidéken) A Sárgarépa leírása Szinte minden konyha felhasználja. Eredetileg fehér, lila, sárga répa volt ismert, majd nemesítéssel érték el a ma ismert narancssárga színét. A sárgarépa nagyon fontos zöldségnövény. Kétéves növény, de általában csak egy évig nevelik, nem várják meg míg felvirágzik. Levelei szárnyasan összetettek, hasábjai keskenyek, levélzetének szárán hosszú, háromhasábú vagy szárnyasan szeldelt gallérlevél figyelhető meg. Virága általában fehér, ernyője virágzás előtt is (Folytatásos cikk …)
Szilva


A Szilva népies neve: Szilva A Szilva leírása A házi, közönséges szilva a Prunus domestica, ez a legelterjedtebb, legismertebb szilva. A szilva a rózsafélék családjába tartozik. Lehet fa vagy cserje is. Ovális, kihegyezett csúcsú levelei csipkésen fogazottak. Levelei felül kopaszok, míg fonákukon kevésbé ugyan, de pelyhesen szőrösek. Kettesével álló virágaik, finoman szőrözött kocsányaik lombfakadással egy időben nyílnak. 7-12 mm zöldes-fehér sziromlevelei vannak. Termései fajtától függően különbözőek. A Szilva elterjedése A (Folytatásos cikk …)