Rák gyógyítása gyógynövényekkel

Rák (rosszindulatú daganatok).

A rák főként a vért és a nyirokrendszert érintő anyagcsere betegség. A rák kialakulásának leg­főbb okai között szerepel az iparilag feldolgozott, mesterséges színezőanyagokat, tartósítószereket, szintetikus gyógyszereket és más vegyszereket, kemikáliákat tartalmazó élelmiszerek fogyasztá­sa.

A rákbetegségek kifejlődéséhez hozzájáruló további tényezők a környezetből származó mér­gek (például levegőszennyezés, a beszívott kipufogógázok ólom és szénhidrogén tartalma, az üzemek kibocsátotta mérgező gázok „a vegyi kombinátok által évtizedeken át nemes egysze­rűséggel a felszíni vízfolyásokba engedett mér­gező vegyszerek”, vagy például a gyógyszergyári melléktermékek, hulladékok (oldószerek, vegysze­rek) szabadtéri elégetése során a levegőbe kerülő és részben a talajba szivárgó mérgek, valamint a stressz és az öröklött hajlam. Ez utóbbi mindaddig jelentős tényező marad, amíg az illető táplálkozása nem kiegyen­súlyozott és egészséges, amíg mentes nem lesz a természetestől idegen, mérgező, mesterséges melléktermékektől, amelyeket a szervezet nem képes lebontani, feldolgozni, átalakítani, illetve kiüríteni.

Amikor ezek a mérgező anyagok, melléktermé­kek veszélyesen magas szintet érnek el a vérben és a nyirokrendszerben, a szervezet egyetlen le­hetősége, menedéke az, ha ezeket daganatok és rákok formájában összesűríti az illető hajlamá­nak megfelelő területeken, a szervezet gyenge pontjain.

A statisztikák tanúsága szerint azoknak a rá­kos betegeknek, akik nem részesültek radikális „vegyi” terápiákban, azaz sugárkezelésben és gyógyszerkúrában (pl. citosztatikum), jobb esé­lyük van a hosszabb túlélésre, a kezelések ered­ményeként jelentkező pusztító, romboló mellék­hatások nélkül. Mégis, talán a legnagyobb el­lensége a rákos betegeknek a félelem, amely miatt minden személyes felelősségüket az orto­dox (hagyományos és vaskalapos) orvosi intéz­ményekre hárítják. A legfőbb gond a nyugati kezeléseket illetően az, hogy gyengítik a szerve­zetet, fogyasztják életerejét, ami nélkül a test nem képes meggyógyítani önmagát.

A gyógyulás első lépéseként száműzzük étren­dünkből a túlságosan is gazdag és bőséges ál­lati fehérjeforrásokat, a húst, a tejtermékeket és a tojást, és ehelyett fogyasszunk kiegyensúlyozott növényi fehérjét a táplálékunk 50%-át kitevő sze­mes gabonafélék formájában. Azoknak, akik hosszú időn át sok fehérjét és magas feldolgozottsági fokú „ipari tápot” fogyasztottak, jót tesz egy rövid, 2-3 hetes kúra, amely alatt csak nyers zöldséget esznek és gyümölcslevet isznak, hogy ezáltal elősegítsék szervezetük méregtelenítését. Ezután csak félig főtt ételeket egyenek, 50%-ban szemes gabonát, 10% babfélét, 25% párolt zöldséget, 5% tengeri moszatot és 10% gyümöl­csöt sütve az adott évszak terméséből.

Ezen túlmenően a következő recept, illetve ké­szítmény jelentős segítséget nyújt a szervezetnek a természetes, saját magát méregtelenítő folya­matban. A receptet kiegyensúlyozott folyamatban segíti a méregte­lenítést, a salakanyagok kiürülését.

A készítmény tartalmazza a növényvilág leghatásosabb vértisztítóit – Echinacea angustifolia, Larrea tridentata —, és része továbbá néhány ritka kínai gyógy­növény, amelyek hozzájárulnak az életerő fenn­tartásához, illetve amelyek a hagyományos ta­pasztalatok szerint a rák gyógykezelésében elő­nyösek lehetnek.

Vértisztító recept

 • Echinacea angustifolia – 25%
 • Larrea tridentata – 25%
 • Trifolium pratense virágzat – 6%
 • Rhamnus purshiana – 3%
 • Kelp (tengeri moszat) – 3%
 • Astragalus membranaceus – 10%
 • Grifola – 6%
 • Panax quinquefolium – 10%
 • Poria cocos – 4%
 • Glycyrrhiza glabra – 4%
 • Cayenne erőspaprika – 4%

E gyógynövények összekevert porából általában 2 db „00”-ás kapszulával kell bevenni naponta 3-4 alkalommal.

Van két dél-amerikai gyógynövény, amelyek hatásosnak bizonyultak a rák egyes eseteiben:

 • A Tabebuia heptaphylla és Impetiginosa, amit a „Teljes Pau d’Arco” recept tartalmaz
 • A másik pedig a Pfaffia paniculata.

További részletek a gyógynövény leírások cikkeiben.