Tonhalas avokádó

Hozzávalók: 3 db érett avokádó, 1db tonhalkonzerv olajban, só, fehér bors, 1 db citrom

Elkészítés: Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magját, és vágjuk össze apró kockákra. A tonhalat nyomjuk össze villával, keverjük össze az avokádóval és ízesítsük sóval, fehérborssal és citromlével. Pirítós kenyérrel ajánlott fogyasztani.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gyomorrontás gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Készítsünk kivonatot az alábbi növények fehér­ borba áztatásával: Taraxacum officinale gyökér - 1 rész Acorus caíamus gyökér - 1 rész Gentiana sp. - 1 rész Angelica archangelica - 1 rész Valeriana officinalis - 1 […]
  • Varjúháj, borsos A Varjúháj, borsos népies neve: Báránycsecs, hájfű, szakafű, kukacszaka, sírfű, párkányfű, sárgagyopár, borsos szaka A Varjúháj, borsos leírása A varjúhájfélék (Crassulaceae) családjába tartozó, sziklás, köves helyeket, s napot […]
  • Levendula A Levendula népies neve: Keskenylevelű levendula, orvosi levendula, szagos levendula. A Levendula leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje. Lilás virága kellemes, üde, […]
  • Sütőtök krémleves Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál ételízesítő, 2 dl száraz fehérbor, 20 dkg tejszínes krémsajt Előkészítés: A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. Az előre […]
  • Vitaminok, ásványi anyagok A vitaminok közül a C-vitamin főleg a gyümölcsökben található meg, de a nyírfalevél, a gyermekláncfű, és a csalán is sok C-vitamint tartalmaz. B-vitamin a gabona-magvakban, gyümölcsökben,az articsókában, a csalánban, csipkebogyóban, […]