Rozmaringos burgonya

Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 5 dl tejfől, 10 dkg füstölt sajt, 3 tojás, főtt brokkoli, 1db citrom reszelt héja, fehérbors, 1-2 teáskanálnyi szárított vagy friss rozmaring, só

Elkészítés: A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, és a főtt brokkolival együtt előre kiolajozott tepsibe tesszük. A tejfölt a rozmaringgal, a fűszerekkel, a felvert tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ráöntjük a burgonyára és a brokkolira. Alufóliával lefedve tesszük be a tepsit, előre melegített sütőbe, és mintegy 15-20 percig sütjük.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csipkebogyómártás Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, csipkebogyólekvár, 3 dl vörösbor, citromlé Elkészítés: Az 1 evőkanál zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, majd a vörösborral felforraljuk. Forrás után annyi csipkebogyólekvárt adunk hozzá, […]
  • Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
  • Articsókás pita Hozzávalók: pitatészta, 1-2 db articsóka, 30 dkg reszelt sajt, 20 dkg joghurt, 2 db tojás, 2 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd összepréselt fokhagyma, 1 evőkanál apróra vágott friss kapor, só és bors, kevés víz. Elkészítés: Az elkészített […]
  • Fodormenta-szósz Hozzávalók : 1 bögre cukor, két marék fodormentalevél, ecet Elkészítés: A cukrot az előre megmosott és apróra vágott fodormentával elkeverjük, majd adunk hozzá annyi ecetet, amennyi képes feloldani a cukrot, és az egészet jól […]
  • Kapros juhtúrókrém Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 evőkanál aprított kapor Elkészítés: A juhtúrót kikeverjük a vajjal és a friss, mosott kaporral. Pirítósra kenve fogyasztható.