Gyógynövényhatározó .hu » » Szamócabólé (alkoholos)

Szamócabólé (alkoholos)

Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő

Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően öntsük rá a likőrt és a vörösbort. Keverjük össze, hogy a cukor elolvadjon, majd tegyük hidegre. Tálalás előtt öntsük hozzá a már előre behűtött pezsgőt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ribiszke turmix Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.
  • Csipkelimonádé mézzel Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a […]
  • Sütőtök krémleves Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál ételízesítő, 2 dl száraz fehérbor, 20 dkg tejszínes krémsajt Előkészítés: A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. Az előre […]
  • Bodzalikőr Hozzávalók: 1 kg bodzabogyó, 1 liter 96%-os alkohol, 1,5 liter víz, 0,5 kg cukor, szegfűszeg, fahéj, 1 citrom héja Elkészítés: A megmosott bodzabogyót leszedjük a kocsányáról és az 1 liter 96%-os alkoholban két hétig pihentetjük, de […]
  • Nagymama bodzalekvárja Hozzávalók: 1 kg leszemezett bodzatermés, 1 kg cukor, 1 kg alma, fél csomag (2,5 dkg) porított zselatin. A meghámozott, kimagvazott és apróra vágott almát összekeverjük az előre átpasszírozott bodzaterméssel és cukorral. Az így kapott […]

Gyógynövények szerepe, hatása, alkalmazása - Gyógynövény határozó.hu

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z