Borágós zöldsaláta

A zsenge borágóleveleket vágjuk apróra, és tegyük zöldsalátákhoz, mert a növény uborkára emlékeztető illata miatt kellemes ízt kölcsönöz a salátának.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Somszörp Hozzávalók: 3 kg érett som, 3 liter víz, 2 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A 3 kg megmosott, kimagvazott somot szétnyomunk. Hozzáadjuk a vizet, majd összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd átpréseljük és hozzáadjuk a cukrot. Ezt […]
  • Gyermekláncfű A Gyermekláncfű népies neve:pongyola pitypang, pitypang, kácsavirág, kikirics, papatyivirág, pimpam, barátfej, bimbófű, buborékfű, éjjelilámpa, kutyatej, láncfű, láncvirág, pimpáré, zsibavirágGyermekláncfű leírásaA fészkesvirágzatúak […]
  • Kálmos, orvosi A Kálmos, orvosi népies neve: Bécsi sás, kígyófű, büdössás. A Kálmos, orvosi leírása A kontyvirágfélék (Araceae) családjába tartozik. Állóvizek, árokpartok, lápok, mocsarak védett, évelő növénye. Levele illatos. Illatos gyöktörzsű […]
  • Málnaszörp Hozzávalók: 2,5 kg érett málna, 1 kg kristálycukor, kevés szalicil Elkészítés: A megmosott málnát üvegtálba tesszük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot, jól elkeverjük, majd 2-4 órán át állni hagyjuk. Ez alatt a málna levet ereszt, és […]
  • Reteksaláta sajttal Hozzávalók: 1 db közepes méretű fekete retek, só, sajt, néhány darab ecetes uborka, olívaolaj, fehérbors, cukor, citromlé, víz. Elkészítés: A vízből, só, cukor, olívaolaj, fehérbors, citromlé hozzáadásával salátalevet készítünk. […]