Galagonyalekvár

Hozzávalók: 1 kg galagonyabogyó, cukor, víz, csipet tartósító

A megtisztított piros bogyókat főzés előtt nyomkodjuk szét, és annyi vizet öntsünk rá, hogy egyharmadáig ellepje, tegyük hozzá a cukrot majd főzzük puhára. Utána szitán törjük át, és lassú tűzön állandóan kevergetve, sűrítsük. A tetejére tegyünk pici tartósítót.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Lándzsás útifű A Lándzsás útifű népies neve: Kígyófű, kígyónyelvűfű, lúdnyelvűfű, hálófű, gyíkfű, útilapu. A Lándzsás útifű leírása Az útifűfélék (Plantaginaceae) családjába tartozik. Rétek, utak mentén, legelőkön, parlagokon élő, évelő növény. Apró, […]
  • Borágó A Borágó népies neve: Uborkaszagú fű, borvirág, borecs. A Borágó leírása Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, amit a neve is elárul. Szárait, leveleit és a virágok csészéjét serteszőrök borítják. A Földközi-tenger […]
  • Ribiszke turmix Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.
  • Mezei sóska A Mezei sóska népies neve: Sóska. A Mezei sóska leírása A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. Virágai laza bugavirágzatban állnak. Réteken, gyomtársulások területén található meg. Tőlevelei 2-6-szor hosszabbak […]
  • Gyomorrontás gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Készítsünk kivonatot az alábbi növények fehér­ borba áztatásával: Taraxacum officinale gyökér - 1 rész Acorus caíamus gyökér - 1 rész Gentiana sp. - 1 rész Angelica archangelica - 1 rész Valeriana officinalis - 1 […]