Hozzávalók: 1 kg galagonyabogyó, cukor, víz, csipet tartósító
A megtisztított piros bogyókat főzés előtt nyomkodjuk szét, és annyi vizet öntsünk rá, hogy egyharmadáig ellepje, tegyük hozzá a cukrot majd főzzük puhára. Utána szitán törjük át, és lassú tűzön állandóan kevergetve, sűrítsük. A tetejére tegyünk pici tartósítót.
Kapcsolódó bejegyzések
- Lándzsás útifű A Lándzsás útifű népies neve:
Kígyófű, kígyónyelvűfű, lúdnyelvűfű, hálófű, gyíkfű, útilapu.
A Lándzsás útifű leírása
Az útifűfélék (Plantaginaceae) családjába tartozik. Rétek, utak mentén, legelőkön, parlagokon élő, évelő növény. Apró, […]
- Borágó A Borágó népies neve:
Uborkaszagú fű, borvirág, borecs.
A Borágó leírása
Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik, amit a neve is elárul. Szárait, leveleit és a virágok csészéjét serteszőrök borítják. A Földközi-tenger […]
- Ribiszke turmix Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.
- Mezei sóska A Mezei sóska népies neve:
Sóska.
A Mezei sóska leírása
A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. Virágai laza bugavirágzatban állnak. Réteken, gyomtársulások területén található meg.
Tőlevelei 2-6-szor hosszabbak […]
- Gyomorrontás gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Készítsünk kivonatot az alábbi növények fehér borba áztatásával:
Taraxacum officinale gyökér - 1 rész
Acorus caíamus gyökér - 1 rész
Gentiana sp. - 1 rész
Angelica archangelica - 1 rész
Valeriana officinalis - 1 […]