Gyógynövényhatározó .hu »

Gránátalma koktél

A koktélokba az ún. Grenadine nevű piros, szeszmentes gránátalma-szirupot használják az italok színezésére és édesítésére. Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég Elkészítés: Shakerbe tegyünk összezúzott jégkockát, ananászlét és narancslét. Jól rázzuk össze, majd öntsük ki koktélos pohárba, tegyünk bele ízlés szerint gránátalma-szirupot, a tetejére tejszínhabot. A koktélt díszítsük néhány szem meggyel.

Gránátalmalé

Vágjunk ketté 5-6 db gránátalmát és léfacsaróban facsarjuk ki a levét. Hígíthatjuk vízzel.

Gyömbérsör

A gyömbérsör alkoholmentes ital. Egy bő hét alatt lehet elkészíteni. Tegyünk egy kancsóba 1,5 dkg szárított sörélesztőt, 4,5 dl melegvizet, 2 kávéskanál őrölt gyömbért, 2 kávéskanál cukrot. Keverjük össze, és lefedve tegyük meleg helyre. Hagyjuk állni egy napon át. Ez követően 6 napon át minden nap tegyünk bele 1 kávéskanálnyi őrölt gyömbért és 1 kávéskanálnyi cukrot. A hetedik nap után szűrjük le. Egy nagy tálban 1,2 liter meleg vízben oldjunk (Folytatásos cikk …)

Málnalé

Mossunk meg alaposan 3 kg érett málnát és gyümölcscentrifugával préseljük ki, majd adjunk hozzá 400 g cukrot, és főzzük 60 percen át. Ezt követően töltsük üvegekbe, és légmentesen zárjuk.

Málnaturmix

Hozzávalók és elkészítés: 50 dkg málna, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor A málnát összetörjük a turmixgépben, majd a többi hozzávalóval tovább turmixoljuk. Hűtőben hűtsük le.

Martini-koktél citromfűvel

1dl száraz martinit keverjünk össze 2 dl tonikkal és néhány levél megmosott citromfüvet vágunk bele. Kellemes ízt kölcsönöz a koktélnak. Igény szerint jégkockával hűsíthetjük.

Ribiszke bor

Általában piros ribiszkéből készítik. A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd préseljük. Az így nyert levet lemérjük, ehhez literenként 50 dkg cukrot és 2 liter vizet mérünk. Ezt nem adjuk hozzá, hanem körülbelül 40 °C-ig felmelegítjük, majd a sajtoláskor visszamaradó törkölyre öntve fellazítjuk azt, és 24 órát pihentetjük. A cukrot 2-3 részletben adjuk hozzá, úgy, hogy a léből kimerjük azt a mennyiséget, amelyben a cukrot feloldjuk. Az (Folytatásos cikk …)

Ribiszke turmix

Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.

Szamócabólé (alkoholos)

Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően öntsük rá a likőrt és a vörösbort. Keverjük össze, hogy a cukor elolvadjon, majd tegyük hidegre. Tálalás előtt öntsük hozzá a már előre behűtött pezsgőt.

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z