Málnalé

Mossunk meg alaposan 3 kg érett málnát és gyümölcscentrifugával préseljük ki, majd adjunk hozzá 400 g cukrot, és főzzük 60 percen át. Ezt követően töltsük üvegekbe, és légmentesen zárjuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Veronika, orvosi A Veronika, orvosi népies neve: Vérszopóka, vérharmatfű, Isten botja. Veronika, orvosi leírása A tátogatók (Scrophulariaceae) családjába tartozik. Rétek, erdők, utak mentén, cserjésekben előforduló, évelő növény. A földön kúszó […]
  • Paprika A Paprika népies neve: - A Paprika leírása Paprikából több fajta is létezik, azonban jellemzően mindegyik esetében hosszú levélnyéllel rendelkező, lándzsás-vagy hosszúkás-tojásdad levelű növény. Virágai pártája 5-7 cimpájú, felfújt […]
  • Bodza, fekete A Bodza, fekete népies neve: Bocfa, csete, fái bodza, fekete bodza. A Bodza, fekete leírása A bodzafélék (Caprifoliaceae) családjába tartozik, mindenfelé elterjedt, de főleg cserjések, lomberdők területén él. Cserje vagy néha […]
  • Berkenye (Madárberkenye) A Berkenye (Madárberkenye) népies neve: Madár- vagy veres berkenye. A Berkenye (Madárberkenye) leírása A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Hegyvidékek erdeiben (fenyvesek, bükkösök, tölgyesek) megtalálható, feltűnően szép […]
  • Százszorszép A Százszorszép népies neve: Tavaszfű, pászkamorzsa, rukerc, boglár, bojtoka, perevirág. A Százszorszép leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Réteken, legelőkön előforduló, 5-15 cm magasra növő, apró fehér vagy […]