Hozzávalók és elkészítés: 50 dkg málna, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 5 dkg cukor A málnát összetörjük a turmixgépben, majd a többi hozzávalóval tovább turmixoljuk. Hűtőben hűtsük le.
Kapcsolódó bejegyzések
- Ribiszke bor Általában piros ribiszkéből készítik. A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd préseljük. Az így nyert levet lemérjük, ehhez literenként 50 dkg cukrot és 2 liter vizet mérünk. Ezt nem adjuk hozzá, hanem […]
- Gyömbérsör
A gyömbérsör alkoholmentes ital. Egy bő hét alatt lehet elkészíteni. Tegyünk egy kancsóba 1,5 dkg szárított sörélesztőt, 4,5 dl melegvizet, 2 kávéskanál őrölt gyömbért, 2 kávéskanál cukrot. Keverjük össze, és lefedve tegyük meleg […]
- Borsmenta koktél (alkoholmentes) Hozzávalók: 3 kanál cukor, 6 dl tej, 5 kanál menta szirup, 1 dl tejszín, 5 borsmenta levél
A tejet, a cukrot és a mentaszirupot keverjük össze, majd tegyük fagyasztás céljából kisméretű zacskókba. A mélyhűtőben hagyjuk, amíg meg nem […]
- Erdei szederlé Hozzávalók: szeder, literenként 50 dkg cukor
A megtisztított szedret vászonruhában lecsurgatjuk, majd a levet lassú tűzön felfőzzük. Literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá, 2-3 percre felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Legvégül […]
- Ribiszke turmix Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.