Gránátalma koktél

A koktélokba az ún. Grenadine nevű piros, szeszmentes gránátalma-szirupot használják az italok színezésére és édesítésére.

Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég

Elkészítés: Shakerbe tegyünk összezúzott jégkockát, ananászlét és narancslét. Jól rázzuk össze, majd öntsük ki koktélos pohárba, tegyünk bele ízlés szerint gránátalma-szirupot, a tetejére tejszínhabot. A koktélt díszítsük néhány szem meggyel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csipkebogyószörp Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 4 liter víz, 1-1,5 kg kristálycukor, 10 g citromsav/liter A dércsípett csipkebogyót megmossuk, összezúzzuk, húsdarálón ledaráljuk, majd 3 liter meleg vizet öntünk rá, és másnapig állni hagyjuk, közben néha […]
  • Füzike, keskenylevelű A Füzike, keskenylevelű népies neve: Népies elnevezése nem ismert. A Füzike, keskenylevelű leírása A keskenylevelű füzike keskeny csupasz leveléről illetve füzérvirágzatáról ismeretes. Virága négy bibés, keskeny és zigomorf. […]
  • Csipkebogyómártás Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, csipkebogyólekvár, 3 dl vörösbor, citromlé Elkészítés: Az 1 evőkanál zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, majd a vörösborral felforraljuk. Forrás után annyi csipkebogyólekvárt adunk hozzá, […]
  • Vöröshagyma A Vöröshagyma népies neve: Vereshagyma, hajma. A Vöröshagyma leírása A hagymafélék (Alliaceae) családjába tartozik. Közép-Ázsiából került Magyarországra. Botanikai szempontból évelő, termesztési szempontból kétéves növény. Ősrégi […]
  • Tüdőfű, orvosi A Tüdőfű, orvosi népies neve: Farkasmájfű, pettyegetett tüdőfű, tüdőgálna. A Tüdőfű, orvosi leírása Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik. Árnyas erdők, bükkösök, gyertyánosok évelő növénye. Márciustól májusig […]