Gránátalmalé

Vágjunk ketté 5-6 db gránátalmát és léfacsaróban facsarjuk ki a levét. Hígíthatjuk vízzel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Bundás bodza A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.
  • Napraforgó A Napraforgó népies neve:szotyola, tányérvirág, forgó Napraforgó leírásaA fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik, egyéves növény. Termesztett, a XVI. században került Amerikából Európába.A magas, erős növekedésű, többnyire […]
  • Pásztortáska, közönséges A Pásztortáska, közönséges népies neve:gezemice, kalánlopó, kanálfű, szívkésfű, Kisjézus táskája, pásztorerszény, élek-halokPásztortáska, közönséges leírásaA keresztesvirágúak (Cruciferae) családjába tartozik. Mindenfelé (utak, rétek, […]
  • Ökörfarkkóró, szöszös A Ökörfarkkóró, szöszös népies neve: Farkkóró, borjúfarkfű, fáklyafű, mezei gyertya, sárga virág, királygyertya. Az Ökörfarkkóró, szöszös leírása A tátogatók (Scrophulariaceae) családjába tartozó, erdőtisztásokon, réteken, legelőkön […]
  • Áfonyalekvár Hozzávalók: 1 kg áfonya, 0.5kg cukor, 1 citrom Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán lecsepegtetni. A cukorral és a citromlével együtt kis lángon, állandóan kevergetve fél órán át főzzük, majd üvegekbe töltjük és légmentesen […]