Gyógynövényhatározó .hu » » Diós bejgli

Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 3 evőkanálnyi cukor, 2 dkg élesztő

Hozzávalók a töltelékhez: 70 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 3 dl víz, mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanálnyi baracklekvár, reszelt citromhéj

A vizet keverje el cukorral, citromhéjjal és a szegfűszeggel, és főzzön szirupot. A dióhoz keverje hozzá a mazsolát, öntse rá a forró szirupot, dolgozza össze a masszát, és keverje hozzá a baracklekvárt is. Ezt követően hagyja kihűlni. Az élesztőt langyos tejben 3 evőkanálnyi cukorral keverje el, majd a lisztet dolgozza össze a margarinnal, a kihabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát ossza el 4 egyenlő részre, s az egyes részeket nyújtsa ki téglalap alakúra. A kihűlt tölteléket kenje egyenletesen a tésztalapokra, majd tekerje fel. A beigliket rakja tepsibe, kenje meg vékonyan a kihabart tojással, majd 40 percig pihentesse. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szurkálja át a beiglit, hogy a gőzök ne feszítsék szét. Kb. 200 Celsius fokos sütőben mintegy 40 perc alatt készül el a beigli.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Habos almás-mákos lepény Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin , 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütőpor Töltelék: 1 kg alma, 10-15 dkg őrölt mák, cukor, vaníliás cukor, a tojások felvert […]
  • Rebarbara édesen Hozzávalók: 3 kg rebarbara, 2 liter víz, 1,2 kg cukor, 1 db citrom reszelt héja Elkészítés: A meghámozott rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a 2 liter vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hidegen […]
  • Akácvirágos palacsinta Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a […]
  • Vaníliapuding citromfűvel Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.
  • Köménymagleves Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon […]

Gyógynövények szerepe, hatása, alkalmazása - Gyógynövény határozó.hu

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z