Bundás bodza

A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Borostyán, közönséges A Borostyán, közönséges népies neve: Fái borostyán, repkény, barbanók. A Borostyán, közönséges leírása A borostyánfélék (Araliaceae) családjába tartozik, évelő, örökzöld, kúszó kapaszkodó félcserje. Erdőkben, fákon, sziklákon, […]
  • Gyógynövények alkalmazásának elmélete A növényekkel való gyógyítás alkalmasint igen egyszerű tudomány. Hajdanán a gyógynövényekről azt tartották, hogy mindegyiknek csak egy-egy eré­nye, egy bizonyos haszna van. Va­lójában egy-egy gyógynövény a betegségek egész sorának […]
  • Libasült borsikafűvel Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. […]
  • Komló A Komló népies neve: Szeleginy, sörkomló, sullyogó iszalag. A Komló leírása A kenderfélék (Cannabaceae) családjába tartozó, árokpartokon, nyirkos helyeken termő kúszó, más növényekre felkapaszkodó, kétlaki növény. Gyógyászati célokra a […]
  • Görögszéna A Görögszéna népies neve: Görög lepkeszeg, fenő grék. A Görögszéna leírása Virágai sárgásfehérek, a lomblevelek hónaljában nőnek. Pálhalevele kicsi, háromszög alakú. Termése sokmagvú, magjai igen kemények, rombusz alakúak, bakszagúak […]