Akácvirágos palacsinta

Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág

Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a virágokat.) Figyeljünk arra, hogy az akácvirág ne rejtsen magában méheket vagy bogarakat!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Árpa, négysoros Az Árpa, négysoros népies neve: Népies neve nem ismert. Az Árpa, négysoros leírása Kultúrnövény, hazája Kelet-Afrika. A négysoros árpa a pázsitfűfélék családjába tartozik az egyik legősibb gabonafélénk. Levelei szárölelők, kopaszok […]
  • Habos almás-mákos lepény Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin , 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütőpor Töltelék: 1 kg alma, 10-15 dkg őrölt mák, cukor, vaníliás cukor, a tojások felvert […]
  • Hárs, kislevelű A Hárs, kislevelű népies neve: Szálfa, szádokfa, szódok. A Hárs, kislevelű leírása A hársfafélék (Tiliaceae) családjába tartozó illatos virágú nagy fa. Utak, parkok szép koronájú dísze. Kedveli a hegy- és dombvidékek, száraz tölgyesek […]
  • Porcikafű, kopasz A Porcikafű, kopasz népies neve: Népies elnevezése nem ismert. A Porcikafű, kopasz leírása A porcikafű a szegfűfélék  családjába tartozik. A földön elterülő világoszöld növény levelei tojásdad alakúak, lepellevelei tompák, rövidebb a […]
  • Csipkelimonádé mézzel Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a […]