Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág
Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a virágokat.) Figyeljünk arra, hogy az akácvirág ne rejtsen magában méheket vagy bogarakat!
Kapcsolódó bejegyzések
- Árpa, négysoros Az Árpa, négysoros népies neve:
Népies neve nem ismert.
Az Árpa, négysoros leírása
Kultúrnövény, hazája Kelet-Afrika.
A négysoros árpa a pázsitfűfélék családjába tartozik az egyik legősibb gabonafélénk. Levelei szárölelők, kopaszok […]
- Habos almás-mákos lepény Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin , 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütőpor
Töltelék: 1 kg alma, 10-15 dkg őrölt mák, cukor, vaníliás cukor, a tojások felvert […]
- Hárs, kislevelű A Hárs, kislevelű népies neve:
Szálfa, szádokfa, szódok.
A Hárs, kislevelű leírása
A hársfafélék (Tiliaceae) családjába tartozó illatos virágú nagy fa. Utak, parkok szép koronájú dísze. Kedveli a hegy- és dombvidékek, száraz tölgyesek […]
- Porcikafű, kopasz A Porcikafű, kopasz népies neve:
Népies elnevezése nem ismert.
A Porcikafű, kopasz leírása
A porcikafű a szegfűfélék családjába tartozik. A földön elterülő világoszöld növény levelei tojásdad alakúak, lepellevelei tompák, rövidebb a […]
- Csipkelimonádé mézzel Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz
Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a […]