Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű
Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.
Kapcsolódó bejegyzések
- Diós bejgli Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 3 evőkanálnyi cukor, 2 dkg élesztő
Hozzávalók a töltelékhez: 70 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 3 dl víz, mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanálnyi […]
- Akácvirágos palacsinta Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág
Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a […]
- Rebarbara édesen Hozzávalók: 3 kg rebarbara, 2 liter víz, 1,2 kg cukor, 1 db citrom reszelt héja
Elkészítés: A meghámozott rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a 2 liter vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hidegen […]
- Habos almás-mákos lepény Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin , 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütőpor
Töltelék: 1 kg alma, 10-15 dkg őrölt mák, cukor, vaníliás cukor, a tojások felvert […]
- Bundás bodza A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.