Hozzávalók: 50 dkg tisztított sóska 3 dkg vaj vagy 1 evőkanál olaj 2 dkg liszt 2 dl zsírszegény tejföl ízlés szerint só
A daragaluskához 1 húsleveskocka 3 evőkanál búzadara 1 tojás
Elkészítés: A tojást felütjük, és a sárgáját a fehérjével együtt alaposan felverjük. Egy húsleves kockát és egy mokkáskanál sót egy liter vízben felforralunk. A sóskaleveleket metéltre vágjuk, és a vajon vagy olajon lassan addig pároljuk, amíg teljesen krémszerűvé válik, majd 1 dkg liszttel megszórjuk, összekeverjük, félrehúzzuk a tűzről. A tojást újra felverjük, beletesszük a darát, és könnyű kézzel gyorsan összekeverjük. Evőkanállal kisujjnyi galuskákat szaggatunk belőle a lobogva forró vízbe. Két percnyi főzés után félrehúzzuk a tűzről. A sóskát visszatesszük a tűzre, és a maradék 1 dkg liszttel elkevert pohárnyi tejföllel behabarjuk, végül a daragaluskák levét apránként hozzákeverjük. A galuskákat tányérba szedjük, s a kész levest rámerjük. Egy-egy „Piros arany” cseppel díszíthetjük.
Kapcsolódó bejegyzések
- Kaporleves Hozzávalók: 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 evőkanál összevágott kaporlevél, 1,5 liter víz, 2 dl tej, 1 evőkanál rizs vagy tarhonya
Elkészítés: A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd tegyük bele a kaporlevelet és 1-2 percig […]
- Avokádóleves Hozzávalók: 1 liter leszűrt zöldségleves, 2 db avokádó, 1 dl tejföl, 1 dl tejföl, só, fehér bors
Elkészítés: Az avokádókat megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a tejföllel, tejszínnel összeturmixoljuk, végül pedig az előre elkészített […]
- Káposztalé leves Hozzávalók: fél liter káposztalé (télire eltett, savanyított káposztalé) 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyem, kevés zeller, 2-3 gerezd fokhagyma, 15 dkg rizs, 30 dkg darált hús, 1 tojás, 1 evőkanál olaj, kevés bazsalikom, só, […]
- Sütőtök krémleves Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál ételízesítő, 2 dl száraz fehérbor, 20 dkg tejszínes krémsajt
Előkészítés: A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. Az előre […]
- Köménymagleves Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só
Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon […]