Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 4-5 nagyobb gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, só ízlés szerint
Elkészítése: A káposztát és a vöröshagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt egészen vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. A fokhagymát összetörjük. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, sorban beletesszük a fokhagymát, a hagymát, végül a káposztát. Megsózzuk. Amint a káposzta puhulni kezd, levesszük a tűzről. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Kapcsolódó bejegyzések
- Tölgyfa A Tölgyfa népies neve:
Makkfa.
A Tölgyfa leírása
A bükkfafélék (Fagaceae) családjába tartoznak. Facsoportulásai lombhullató erdőt alkotnak. Egylaki növények, április-májusban virágzanak. A tölgyeknek makktermése van. A felhasznált […]
- Cserzőanyag
A cserzőanyag (tannin-organikus sav) a növényeket óvják meg a korhadástól (antioxidáns hatás). Nitrogénmentes szerves fanyar ízű vegyületek, vízoldékony (tannin és depszidek-kínasav, kávésav) és vízben nem oldódó (katechinek) […]
- Aloé, orvosi Az Aloé, orvosi népies neve:
Aloe Vera, Aloé.
Az Aloé, orvosi leírása
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozó évelő növény. Mintegy 300 fajt sorolnak az aloék nemzetségébe. Örökzöld, pozsgás növény. Húsos, pettyezett levelei […]
- Gyógynövények hatásuk szerint Idegrendszerre ható gyógynövények
Angyalgyökér
Benedekfű
Cickafarkfű virága
Citromfű
Fekete bodza virága
Feketenyárfa-rügy
Fűzfakéreg (Salix Alba […]
- Pemetefű, közönséges A Pemetefű, közönséges népies neve:pemete, orvosi pemetefű, fehér pemetefűPemetefű, közönséges leírásaAz ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, utak mentén, töltéseken, parlagokon, legelőkön megtalálható, évelő növény. Íze […]