Zellerkrémleves

Hozzávalók: 1 fej zeller, 1 db burgonya, 2 dl tejszín, só, bors, 1 húsleves kocka, víz

Elkészítés: A megtisztított zellert és a burgonyát kockákra vágjuk, majd megfőzzük vízben, a húsleveskockát hozzáadva. Ha puhára főtt, levesszük a tűzről, kissé hűlni hagyjuk, majd jól összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés szerecsendiót reszelhetünk bele. Tálalás előtt ismét felmelegítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejnedvek A tejnedvek bizonyos növények tejcsöveiben bezárt, tejszerűen folyó anyagok. Tulajdonképpen vízzel képzett emulziók, melyek tartalmazhatnak például keményítőt, zsírt, cukrot, gumit, kaucsukot, inulint, gyantákat (fecskefű, gyermekláncfű, […]
  • Fertőzések és vérmérgezés gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Keverjük össze az alábbiak porát: Hydrastis canadensis - 1 rész Larrea tridentata - 2 rész Echinacea dngustifolia, vagy purpurea - 3 rész A keveréket töltsük „00”-ás kapszulákba és ve­gyünk be belőle 4-4 db-ot 4 […]
  • Erdei szederlé Hozzávalók: szeder, literenként 50 dkg cukor A megtisztított szedret vászonruhában lecsurgatjuk, majd a levet lassú tűzön felfőzzük. Literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá, 2-3 percre felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Legvégül […]
  • Pemetefű, közönséges A Pemetefű, közönséges népies neve:pemete, orvosi pemetefű, fehér pemetefűPemetefű, közönséges leírásaAz ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, utak mentén, töltéseken, parlagokon, legelőkön megtalálható, évelő növény. Íze […]
  • Köménymagleves Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon […]