Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű
Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. Másnap tepsibe tesszük, alá és mellé friss vagy szárított borsikafüvet teszünk. Kevés vizet öntünk alá, és saját levével locsolgatva sütőben megsütjük. A megsült libához ajánlott párolt vörös káposztát tálalni.
Kapcsolódó bejegyzések
- Berkenye (Madárberkenye) A Berkenye (Madárberkenye) népies neve:
Madár- vagy veres berkenye.
A Berkenye (Madárberkenye) leírása
A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Hegyvidékek erdeiben (fenyvesek, bükkösök, tölgyesek) megtalálható, feltűnően szép […]
- Boróka, közönséges A Boróka, közönséges népies neve:
Borovicskafenyő, gyalogfenyő, közönséges boróka.
A Boróka, közönséges leírása
A ciprusfélék (Cupressaceae) családjába tartozó, örökzöld cserje vagy fa. Április-májusban virágzik. Termései az […]
- Orvosi Ziliz Az Orvosi ziliz népies neve:
Bársonyos mályva, ejbis, fehérmályva.
Az Orvosi ziliz leírása
A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó növény. A folyók ártereit, nyirkos réteket kedveli, évelő. Több helyen termesztik is.
Az Orvosi […]
- Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
- Májbetegségek gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Keverjük össze egyenlő arányban az alábbiakat:
Acorus catamus
Prunus serotina kéreg
Gentiana sp.
Mahonia aquifolium gyökér
Rhamnus purshiana kéreg
Hydrastis canadensis
Taraxacum officinálé gyökér
Dioscorea […]