Libasült borsikafűvel

Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű

Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. Másnap tepsibe tesszük, alá és mellé friss vagy szárított borsikafüvet teszünk. Kevés vizet öntünk alá, és saját levével locsolgatva sütőben megsütjük. A megsült libához ajánlott párolt vörös káposztát tálalni.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Berkenye (Madárberkenye) A Berkenye (Madárberkenye) népies neve: Madár- vagy veres berkenye. A Berkenye (Madárberkenye) leírása A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozik. Hegyvidékek erdeiben (fenyvesek, bükkösök, tölgyesek) megtalálható, feltűnően szép […]
  • Boróka, közönséges A Boróka, közönséges népies neve: Borovicskafenyő, gyalogfenyő, közönséges boróka. A Boróka, közönséges leírása A ciprusfélék (Cupressaceae) családjába tartozó, örökzöld cserje vagy fa. Április-májusban virágzik. Termései az […]
  • Orvosi Ziliz Az Orvosi ziliz népies neve: Bársonyos mályva, ejbis, fehérmályva. Az Orvosi ziliz leírása A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó növény. A folyók ártereit, nyirkos réteket kedveli, évelő. Több helyen termesztik is. Az Orvosi […]
  • Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
  • Májbetegségek gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Keverjük össze egyenlő arányban az alábbiakat: Acorus catamus Prunus serotina kéreg Gentiana sp. Mahonia aquifolium gyökér Rhamnus purshiana kéreg Hydrastis canadensis Taraxacum officinálé gyökér Dioscorea […]