Hozzávalók: 8 db paradicsom, 20-30 dkg krémes, lágy sajt, olívaolaj, tengeri só, bors, citromlé, sok bazsalikom
Elkészítés: Keverjünk össze 1 dl olívaolajat 1 citrom levével és borssal. Ezt követően egy tálba rakjuk a paradicsomot, majd locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk rá a bazsalikomot. A tetejére jön a sajt, amit szintén meg kell locsolni az öntettel, és a sajtra is tegyünk újból bazsalikomot. Ezt a „rétegezést” addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Kapcsolódó bejegyzések
- Katáng, mezei A Katáng, mezei népies neve:
Katángkóró, kávékatáng, vad cikória.
A Katáng, mezei leírása
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozó, mindenfelé (utak, rétek, szántóföldek, töltések mentén) tömegesen előforduló, jellegzetes […]
- Fodormenta A Fodormenta népies neve:
Köményes menta, kerti menta.
A Fodormenta leírása
Az ajakosvirágzatúak (Labiatae) családjába tartozik. Vízpartokon, nedves réteken előforduló évelő növény. Kertekben jól termeszthető. Íze kellemes, […]
- Gyógynövények hatásuk szerint Idegrendszerre ható gyógynövények
Angyalgyökér
Benedekfű
Cickafarkfű virága
Citromfű
Fekete bodza virága
Feketenyárfa-rügy
Fűzfakéreg (Salix Alba […]
- Levendula A Levendula népies neve:
Keskenylevelű levendula, orvosi levendula, szagos levendula.
A Levendula leírása
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje. Lilás virága kellemes, üde, […]
- Áfonya, fekete Az Áfonya, fekete népies neve:
Kukojsza.
Az Áfonya, fekete leírása
A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos, savanyú talajú erdőket kedvelő 20-40 cm magas cserje. Észak-Európából származik, ahol vadon, […]