Hozzávalók: 8 db paradicsom, 20-30 dkg krémes, lágy sajt, olívaolaj, tengeri só, bors, citromlé, sok bazsalikom
Elkészítés: Keverjünk össze 1 dl olívaolajat 1 citrom levével és borssal. Ezt követően egy tálba rakjuk a paradicsomot, majd locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk rá a bazsalikomot. A tetejére jön a sajt, amit szintén meg kell locsolni az öntettel, és a sajtra is tegyünk újból bazsalikomot. Ezt a “rétegezést” addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Kapcsolódó bejegyzések
- Sóskasaláta Hozzávalók: 30 dkg sóska, 1 csomag piros retek, 2 db sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál mustár, citrom, só, fehérbors, 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés: Mossa meg alaposan a sóskát, vegye le a levélnyeleket, és vágja össze […]
- Articsóka saláta Hozzávalók: 1 db articsóka, francia öntet, só, bors
Elkészítés: A megtisztított articsókát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leveleit egyenként meglocsoljuk francia öntettel. Francia öntet: citromléhez vagy almaecethez keverjünk 4 […]
- Zelleres almasaláta Hozzávalók: 1 fej zeller, 1 kg alma, 1 db citrom, 3- 4 szál sárgarépa
Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a zellert, az almát és a sárgarépát, majd lereszeljük, és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a citromlevet, és már fogyaszthatjuk […]
- Reteksaláta sajttal Hozzávalók: 1 db közepes méretű fekete retek, só, sajt, néhány darab ecetes uborka, olívaolaj, fehérbors, cukor, citromlé, víz.
Elkészítés: A vízből, só, cukor, olívaolaj, fehérbors, citromlé hozzáadásával salátalevet készítünk. […]
- Sütőtök krémleves Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 2 evőkanál ételízesítő, 2 dl száraz fehérbor, 20 dkg tejszínes krémsajt
Előkészítés: A tököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. Az előre […]