Bazsalikomos paradicsomsaláta sajttal

Hozzávalók: 8 db paradicsom, 20-30 dkg krémes, lágy sajt, olívaolaj, tengeri só, bors, citromlé, sok bazsalikom

Elkészítés: Keverjünk össze 1 dl olívaolajat 1 citrom levével és borssal. Ezt követően egy tálba rakjuk a paradicsomot, majd locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk rá a bazsalikomot. A tetejére jön a sajt, amit szintén meg kell locsolni az öntettel, és a sajtra is tegyünk újból bazsalikomot. Ezt a „rétegezést” addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Katáng, mezei A Katáng, mezei népies neve: Katángkóró, kávékatáng, vad cikória. A Katáng, mezei leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozó, mindenfelé (utak, rétek, szántóföldek, töltések mentén) tömegesen előforduló, jellegzetes […]
  • Fodormenta A Fodormenta népies neve: Köményes menta, kerti menta. A Fodormenta leírása Az ajakosvirágzatúak (Labiatae) családjába tartozik. Vízpartokon, nedves réteken előforduló évelő növény. Kertekben jól termeszthető. Íze kellemes, […]
  • Gyógynövények hatásuk szerint Idegrendszerre ható gyógynövények Angyalgyökér Benedekfű Cickafarkfű virága Citromfű Fekete bodza virága Feketenyárfa-rügy Fűzfakéreg (Salix Alba […]
  • Levendula A Levendula népies neve: Keskenylevelű levendula, orvosi levendula, szagos levendula. A Levendula leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozó, a Földközi-tenger vidékéről származó félcserje. Lilás virága kellemes, üde, […]
  • Áfonya, fekete Az Áfonya, fekete népies neve: Kukojsza. Az Áfonya, fekete leírása A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos, savanyú talajú erdőket kedvelő 20-40 cm magas cserje. Észak-Európából származik, ahol vadon, […]