Csipkebogyómártás

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, csipkebogyólekvár, 3 dl vörösbor, citromlé

Elkészítés: Az 1 evőkanál zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, majd a vörösborral felforraljuk. Forrás után annyi csipkebogyólekvárt adunk hozzá, hogy besűrűsödjön, és a legvégén ízlés szerint citromlevet teszünk hozzá. Fogyasztása vadhúsok mellé ajánlott.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Áfonya, vörös Az Áfonya, vörös népies neve: Havasi meggy, kövi málna Az Áfonya, vörös leírása Virágzata illatos csüngő fürt. Kocsánya rövid, pártája 8-10 mm hosszú, harang alakú, négy cimpájú fehér vagy rózsaszín. Lisztes bogyószerű termései […]
  • Dülmiriggyulladás gyógyítása gyógynövényekkel Készítsünk főzetet a következő gyógynövények­ből: Eupatorium purpureum gyökér - 1 rész Arctostaphylos uva-ursi — 1 rész Echinacea angustifolia, vagy purpurea - 1 rész Petroselinum crispum gyökér - 1 rész Zingiber officinale […]
  • Fokhagymás tea Forró fekete teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát és 10-12 perc után fogyasszuk. Megfázás esetén alkalmazzuk! Ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesíthető.
  • Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
  • Somszörp Hozzávalók: 3 kg érett som, 3 liter víz, 2 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A 3 kg megmosott, kimagvazott somot szétnyomunk. Hozzáadjuk a vizet, majd összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd átpréseljük és hozzáadjuk a cukrot. Ezt […]