Naspolyabefőtt

Hozzávalók: 3 kg naspolya, 1 kg cukor, 2 liter víz, 2 dkg citromsav

Elkészítés: A naspolyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a cukor és a víz hozzáadásával puhára főzzük. A megfőtt naspolyát kiszedjük, és üvegekbe tesszük. A levet felfőzzük a citromsavval, és kihűlés után ráöntjük az üvegekbe helyezett naspolyára.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sombefőtt Hozzávalók: 3 kg érett som, víz, 1 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A somot megtisztítjuk, megmossuk, összekeverjük a cukorral, és üvegekbe tesszük. Felöntjük tiszta vízzel, és a tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, majd […]
  • Dióbefőtt Hozzávalók: 1 kg zöld dió, 50 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, kevés tartósítószer A puha zöld diót villával több helyen megszurkáljuk, és egy héten át, váltott hideg vízben áztatjuk. 1 liter vízből a cukorral és a […]
  • Áfonyabefőtt Hozzávalók: 1 kg áfonya, 25 dkg cukor, ízlés szerint szegfűszeg. Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán vagy szűrőn lecsurgatni. Ezt követően a cukorral főzzük fel és tegyük üvegekbe. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget. A […]
  • Rebarbara édesen Hozzávalók: 3 kg rebarbara, 2 liter víz, 1,2 kg cukor, 1 db citrom reszelt héja Elkészítés: A meghámozott rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a 2 liter vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hidegen […]
  • Somszörp Hozzávalók: 3 kg érett som, 3 liter víz, 2 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A 3 kg megmosott, kimagvazott somot szétnyomunk. Hozzáadjuk a vizet, majd összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd átpréseljük és hozzáadjuk a cukrot. Ezt […]