Erdei szederlé

Hozzávalók: szeder, literenként 50 dkg cukor

A megtisztított szedret vászonruhában lecsurgatjuk, majd a levet lassú tűzön felfőzzük. Literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá, 2-3 percre felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Legvégül üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk. Ízletes üdítőital.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Málnalekvár Hozzávalók: 1 kg málna, 70 dkg cukor Elkészítés: A friss málnát összekeverjük a cukorral, megvárjuk, míg levet ereszt, forráspontig melegítjük, majd egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap szitán átpasszírozzuk, 15 percig főzzük, közben […]
  • Mandula A Mandula népies neve: - A Mandula leírása Kedvező életkörülmények között fa, de cserjeként is elterjedt. Hosszúkás, tompa csúcsú levelei vannak, melyek hosszúsága 3-4-szerese szélességüknek. A virágok lombfakadás előtt nyílnak. A […]
  • Szederszörp Hozzávalók: 1,5 kg szeder, víz, cukor Elkészítése: A gondosan megmosott és kiválogatott szedret fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Felforraljuk és félórán át főzzük, majd összeturmixoljuk, és egy napot állni […]
  • Kamilla, orvosi székfű A Kamilla, orvosi székfű népies neve: Orvosi székfű, bubulyka, katóka, pipiske, anyafű, szentivánpipitér, szüzekanyja, anyaméhfű, teafű, piperefű. A Kamilla, orvosi székfű leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. […]
  • Sóskasaláta Hozzávalók: 30 dkg sóska, 1 csomag piros retek, 2 db sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál mustár, citrom, só, fehérbors, 15 dkg füstölt sajt Elkészítés: Mossa meg alaposan a sóskát, vegye le a levélnyeleket, és vágja össze […]