Gyógynövényhatározó .hu » » Berkenyelé

Berkenyelé

A tisztított berkenyét ledaráljuk, majd leszűrjük. Az így nyert levet cukorral ízesíthetjük. Hűvös helyen tároljuk! Tartósítószer hiányában néhány napig áll el.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gyömbérsör A gyömbérsör alkoholmentes ital. Egy bő hét alatt lehet elkészíteni. Tegyünk egy kancsóba 1,5 dkg szárított sörélesztőt, 4,5 dl melegvizet, 2 kávéskanál őrölt gyömbért, 2 kávéskanál cukrot. Keverjük össze, és lefedve tegyük meleg […]
  • Bodzalé 4 kg bodzabogyót megmosunk, leszemezzük, majd 2 kg cukrot adunk hozzá. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a bodza meg nem puhul. Ezt követően szitán leszűrjük és üvegekbe helyezzük. Hidegen tároljuk. Az így készített bodzalé csak […]
  • Borbolyalé 1dl vízben puhára főzünk 50dkg előre megtisztított érett borbolyatermést. Ezt követően kendőn vagy szitán passzírozzuk át. A péphez adjunk 5dl almalevet vagy vizet. A borbolyalevet ízesíthetjük cukorral, mézzel, és citromlével. Hűtőben […]
  • Ribiszke bor Általában piros ribiszkéből készítik. A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd préseljük. Az így nyert levet lemérjük, ehhez literenként 50 dkg cukrot és 2 liter vizet mérünk. Ezt nem adjuk hozzá, hanem […]
  • Gránátalma koktél A koktélokba az ún. Grenadine nevű piros, szeszmentes gránátalma-szirupot használják az italok színezésére és édesítésére. Hozzávalók: gránátalma-szirup, ananászlé, narancslé, pár szem meggy díszítésnek, tejszínhab, jég Elkészítés: […]

Gyógynövények szerepe, hatása, alkalmazása - Gyógynövény határozó.hu

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z