A megtisztított, összeaprított articsókát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd sós vajjal megkenjük, és már tálalhatjuk is. Ízletes étel köretnek húsok mellé, de fogyasztható főételként is.
Kapcsolódó bejegyzések
- Paradicsomos káposztafőzelék Hozzávalók: 1 fej káposzta, 30 dkg burgonya, 2 gerezd fokhagyma, paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, köménymag, bors, só
Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk olajon, majd a kockákra vágott burgonyát is […]
- Sóskafőzelék Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só
Elkészítés: A sóskát alaposan mossa meg, tépje le a levélnyeleket. A forró olajon dinszteljen meg egy kis fej összevágott vöröshagymát, majd adja hozzá a sóskát. […]
- Csalánfőzelék Hozzávalók: 40 dkg csalán, 2 evőkanál liszt, olaj, 1 dl tejföl, 1 db zsemle, só, bazsalikom, őrölt bors
A spenóthoz hasonló módon készíthetünk főzeléket a gyógyerejű csalánból is. A mosókesztyűvel szedett friss növényről szakítsuk le a […]
- Köménymagleves Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só
Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon […]
- Articsóka saláta Hozzávalók: 1 db articsóka, francia öntet, só, bors
Elkészítés: A megtisztított articsókát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leveleit egyenként meglocsoljuk francia öntettel. Francia öntet: citromléhez vagy almaecethez keverjünk 4 […]