Áfonyabefőtt

Hozzávalók: 1 kg áfonya, 25 dkg cukor, ízlés szerint szegfűszeg. Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán vagy szűrőn lecsurgatni. Ezt követően a cukorral főzzük fel és tegyük üvegekbe. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget. A levet öntsük a gyümölcsre, légmentesen zárjuk le és kihűlésig dunsztoljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Orvosi Somkóró Az Orvosi Somkóró népies neve: Kőhere, sárkerep, vad lóhere, sárga lucerna. Az Orvosi Somkóró leírása A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozó, tömegesen megtalálható kétéves növény. Utak mellett, meszes talajon, köves […]
  • Betegségek gyógyítása Az ebben a kategóriában megjelenő cikkek az egyes betegségek álta­lános kezelési javallatai, receptjei állnak. A kapcsolódó cikkek tudnivalói és adatai alapján épülnek fel, azonban ki-ki maga megtervezheti az adott betegségnek és […]
  • Vasfű, közönséges A Vasfű, közönséges népies neve: Acélfű, uborkafű, közönséges vasfű. A Vasfű, közönséges leírása A vasfűfélék (Verbenaceae) családjába tartozik. Parlagokon, folyópartokon, utak mentén termő, évelő növény. Szárazságtűrő és napfényt […]
  • A gyógynövények története Földünk legkülönbözőbb pontjain található gyógynövények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, melyek kémiai úton nem helyettesíthetők. Ezek az anyagok segítenek a szervezetnek a betegségek elleni harcban, a problémák leküzdésében, azonban […]
  • Keserűanyagok A keserűanyag elnevezés tulajdonképpen nem vegyi meghatározás, mert szubjektív íz-érzékelésen alapul, legtöbbjük terpén származék. Ma általában vegyileg közömbös anyagot értenek e név alatt, de idetartoznak még bizonyos glikozidák, […]