Hozzávalók: 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 evőkanál összevágott kaporlevél, 1,5 liter víz, 2 dl tej, 1 evőkanál rizs vagy tarhonya
Elkészítés: A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd tegyük bele a kaporlevelet és 1-2 percig kevergessük lassú tűzön, amíg meg nem fonnyad a kapor. Ezt követően engedjük fel vízzel és a tejjel. Ha felforrt, tegyük bele a rizst vagy a tarhonyát, adjunk hozzá ízlés szerint sót, és főzzük puhára. Melegen fogyasszuk! Ínyencek tálaláskor reszelt sajtot is szórhatnak a tetejére.
Kapcsolódó bejegyzések
- Citromfű A Citromfű népies neve:
Orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke.
A Citromfű leírása
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, […]
- Petrezselyem A Petrezselyem népies neve:
Petruska, petrezselem, petrezsirom.
A Petrezselyem leírása
Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik, ismert fűszernövény, amely azonban gyógyításra is alkalmas hatóanyagokkal […]
- Avokádóleves Hozzávalók: 1 liter leszűrt zöldségleves, 2 db avokádó, 1 dl tejföl, 1 dl tejföl, só, fehér bors
Elkészítés: Az avokádókat megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a tejföllel, tejszínnel összeturmixoljuk, végül pedig az előre elkészített […]
- Gyömbér A Gyömbér népies neve:
Gyömbérgyökér.
A Gyömbér leírása
A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozó trópusi egyszikű, évelő növény. Eredetileg a trópusi Ázsia esőerdőinek növénye. Üvegházban nálunk is termeszthető.
Mirigyes, […]
- Málna A Málna népies neve:
Himpér (a német Himbeere szóból), boldogasszony csipkéje.
A Málna leírása
A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó cserje hegyvidékeken vadon termő, de hazánkban sokfelé termesztett növény. Gyümölcse közkedvelt […]