Kaporleves

Hozzávalók: 1 evőkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 evőkanál összevágott kaporlevél, 1,5 liter víz, 2 dl tej, 1 evőkanál rizs vagy tarhonya

Elkészítés: A lisztből és a vajból rántást készítünk, majd tegyük bele a kaporlevelet és 1-2 percig kevergessük lassú tűzön, amíg meg nem fonnyad a kapor. Ezt követően engedjük fel vízzel és a tejjel. Ha felforrt, tegyük bele a rizst vagy a tarhonyát, adjunk hozzá ízlés szerint sót, és főzzük puhára. Melegen fogyasszuk! Ínyencek tálaláskor reszelt sajtot is szórhatnak a tetejére.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Citromfű A Citromfű népies neve: Orvosi citromfű, citromszagú melissza, méhfű, mézfű, igaz nádrafű, macskaméz, mézelke. A Citromfű leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik, kellemes, citromra emlékeztető illatú, fehér virágú, […]
  • Petrezselyem A Petrezselyem népies neve: Petruska, petrezselem, petrezsirom. A Petrezselyem leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik, ismert fűszernövény, amely azonban gyógyításra is alkalmas hatóanyagokkal […]
  • Avokádóleves Hozzávalók: 1 liter leszűrt zöldségleves, 2 db avokádó, 1 dl tejföl, 1 dl tejföl, só, fehér bors Elkészítés: Az avokádókat megpucoljuk, majd apróra vágjuk és a tejföllel, tejszínnel összeturmixoljuk, végül pedig az előre elkészített […]
  • Gyömbér A Gyömbér népies neve: Gyömbérgyökér. A Gyömbér leírása A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozó trópusi egyszikű, évelő növény. Eredetileg a trópusi Ázsia esőerdőinek növénye. Üvegházban nálunk is termeszthető. Mirigyes, […]
  • Málna A Málna népies neve: Himpér (a német Himbeere szóból), boldogasszony csipkéje. A Málna leírása A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó cserje hegyvidékeken vadon termő, de hazánkban sokfelé termesztett növény. Gyümölcse közkedvelt […]