A megmosott berkenyét kevés vízben puhára főzzük, majd sűrű szitán átszűrjük. A szűrleményhez literenként 50 dkg cukrot és ízlés szerint citromsavat adunk, majd ismét felfőzzük. Előmelegített üvegbe öntjük és dunsztoljuk.
Kapcsolódó bejegyzések
- Gyömbér A Gyömbér népies neve:
Gyömbérgyökér.
A Gyömbér leírása
A gyömbérfélék (Zingiberaceae) családjába tartozó trópusi egyszikű, évelő növény. Eredetileg a trópusi Ázsia esőerdőinek növénye. Üvegházban nálunk is termeszthető.
Mirigyes, […]
- Libasült borsikafűvel Hozzávalók: 1 kisebb pecsenyeliba, pecsenyefűszer, só, borsikafű
Elkészítés: A megtisztított és megmosott pecsenyelibát jól megsózzuk, és beleforgatjuk kívül-belül a pecsenyefűszer-keverékbe, majd a hűtőben 1 napig állni hagyjuk. […]
- Kornis tárnics A Kornis tárnics népies neve:
Genciángyökér, tárnics gyökér.
A Kornis tárnics leírása
A tárnicsfélék családjába (Gentianaceae) tartozik. Közép-, Dél-Európa és Ázsia magas hegyeiben őshonos, évelő növény. Hazánkban termesztett. […]
- Bodzalé 4 kg bodzabogyót megmosunk, leszemezzük, majd 2 kg cukrot adunk hozzá. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a bodza meg nem puhul. Ezt követően szitán leszűrjük és üvegekbe helyezzük. Hidegen tároljuk. Az így készített bodzalé csak […]
- Sóskafőzelék Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só
Elkészítés: A sóskát alaposan mossa meg, tépje le a levélnyeleket. A forró olajon dinszteljen meg egy kis fej összevágott vöröshagymát, majd adja hozzá a sóskát. […]