Hozzávalók: 5 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, csipkebogyólekvár, 3 dl vörösbor, citromlé
Elkészítés: Az 1 evőkanál zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, majd a vörösborral felforraljuk. Forrás után annyi csipkebogyólekvárt adunk hozzá, hogy besűrűsödjön, és a legvégén ízlés szerint citromlevet teszünk hozzá. Fogyasztása vadhúsok mellé ajánlott.
Kapcsolódó bejegyzések
- Áfonya, vörös Az Áfonya, vörös népies neve:
Havasi meggy, kövi málna
Az Áfonya, vörös leírása
Virágzata illatos csüngő fürt. Kocsánya rövid, pártája 8-10 mm hosszú, harang alakú, négy cimpájú fehér vagy rózsaszín. Lisztes bogyószerű termései […]
- Dülmiriggyulladás gyógyítása gyógynövényekkel Készítsünk főzetet a következő gyógynövényekből:
Eupatorium purpureum gyökér - 1 rész
Arctostaphylos uva-ursi — 1 rész
Echinacea angustifolia, vagy purpurea - 1 rész
Petroselinum crispum gyökér - 1 rész
Zingiber officinale […]
- Fokhagymás tea Forró fekete teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát és 10-12 perc után fogyasszuk. Megfázás esetén alkalmazzuk! Ízlés szerint mézzel vagy cukorral édesíthető.
- Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
- Somszörp Hozzávalók: 3 kg érett som, 3 liter víz, 2 kg cukor, tartósítószer
Elkészítés: A 3 kg megmosott, kimagvazott somot szétnyomunk. Hozzáadjuk a vizet, majd összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd átpréseljük és hozzáadjuk a cukrot. Ezt […]