Csipkelimonádé mézzel

Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz

Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a fogyasztása.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Árpa, négysoros Az Árpa, négysoros népies neve: Népies neve nem ismert. Az Árpa, négysoros leírása Kultúrnövény, hazája Kelet-Afrika. A négysoros árpa a pázsitfűfélék családjába tartozik az egyik legősibb gabonafélénk. Levelei szárölelők, kopaszok […]
  • Áfonya, fekete Az Áfonya, fekete népies neve: Kukojsza. Az Áfonya, fekete leírása A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos, savanyú talajú erdőket kedvelő 20-40 cm magas cserje. Észak-Európából származik, ahol vadon, […]
  • Borsmenta koktél (alkoholmentes) Hozzávalók: 3 kanál cukor, 6 dl tej, 5 kanál menta szirup, 1 dl tejszín, 5 borsmenta levél A tejet, a cukrot és a mentaszirupot keverjük össze, majd tegyük fagyasztás céljából kisméretű zacskókba. A mélyhűtőben hagyjuk, amíg meg nem […]
  • Jeges tea borágóval Készítsünk nyári nagy melegben jeges teát ízlés szerint gyümölcs vagy fekete teából, majd tegyünk bele frissen szedett borágólevelet. Kellemesen frissítő hatású.
  • Bazsalikom (Ocimum basilicum) A Bazsalikom népies neve: Királyfű, németbors. A Bazsalikom leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. Ázsia, Amerika, Afrika melegebb vidékein őshonos, hazánkban termesztik. Egyéves illatos, leginkább fűszerként […]