Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz
Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a fogyasztása.
Kapcsolódó bejegyzések
- Árpa, négysoros Az Árpa, négysoros népies neve:
Népies neve nem ismert.
Az Árpa, négysoros leírása
Kultúrnövény, hazája Kelet-Afrika.
A négysoros árpa a pázsitfűfélék családjába tartozik az egyik legősibb gabonafélénk. Levelei szárölelők, kopaszok […]
- Áfonya, fekete Az Áfonya, fekete népies neve:
Kukojsza.
Az Áfonya, fekete leírása
A fekete áfonya a hangafélék (Ericaceae) családjába tartozó, a nyirkos, savanyú talajú erdőket kedvelő 20-40 cm magas cserje. Észak-Európából származik, ahol vadon, […]
- Borsmenta koktél (alkoholmentes) Hozzávalók: 3 kanál cukor, 6 dl tej, 5 kanál menta szirup, 1 dl tejszín, 5 borsmenta levél
A tejet, a cukrot és a mentaszirupot keverjük össze, majd tegyük fagyasztás céljából kisméretű zacskókba. A mélyhűtőben hagyjuk, amíg meg nem […]
- Jeges tea borágóval Készítsünk nyári nagy melegben jeges teát ízlés szerint gyümölcs vagy fekete teából, majd tegyünk bele frissen szedett borágólevelet. Kellemesen frissítő hatású.
- Bazsalikom (Ocimum basilicum) A Bazsalikom népies neve:
Királyfű, németbors.
A Bazsalikom leírása
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. Ázsia, Amerika, Afrika melegebb vidékein őshonos, hazánkban termesztik. Egyéves illatos, leginkább fűszerként […]