Hozzávalók: 10 dkg csipkebogyó, 20 dkg méz, 1 dl narancslé, 1,5 liter víz
Főzzünk csipkebogyóteát, miközben a mézet elkeverjük a narancslével. Ezt követően elkeverjük a teát a mézes narancslével. Hidegen és melegen is ajánlott a fogyasztása.
Kapcsolódó bejegyzések
- Bodzaturmix (alkoholmentes) Hozzávalók: 0,5 liter bodzalé, 1 liter tej, 2 citrom leve, 10 dkg cukor, őrölt fahéj
Összeturmixoljuk a fenti hozzávalókat (citromlé és fahéj ízlés szerint), és hűtőszekrényben lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabot is tehetünk a tetejére. […]
- Bodzalikőr Hozzávalók: 1 kg bodzabogyó, 1 liter 96%-os alkohol, 1,5 liter víz, 0,5 kg cukor, szegfűszeg, fahéj, 1 citrom héja
Elkészítés: A megmosott bodzabogyót leszedjük a kocsányáról és az 1 liter 96%-os alkoholban két hétig pihentetjük, de […]
- Szamócabólé (alkoholos) Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő
Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően […]
- Ribiszke turmix Hozzávalók és elkészítés: 20 dkg ribizli, 3 dl hideg tej, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor
Elkészítés: Először a ribizlit, majd a többi hozzávalót turmixoljuk össze, és töltsük előre lehűtött poharakba.
- Borostyánpálinka Vágjunk össze 15-20 gramm friss, egészséges borostyánlevelet, tegyük üvegbe, öntsünk rá 0,7 liter pálinkát vagy vodkát, és érleljük négy hétig. Érlelés közben naponta rázzuk fel, majd szűrjük le. Naponta 1 teáskanálnyit fogyasszunk belőle […]