Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista sajt
Elkészítése: Az előre besózott húst lisztben megforgatjuk, olajban kicsit megpirítjuk, majd a húsos szalonnát kisütjük. Ezt követően egy tűzálló tálba tegyük a húst, a tetejére pedig rakjuk rá a szalonnaszeleteket. A megpirított hagymát keverjük össze a borókabogyóval, az áttört fokhagymával és ízlés szerint borssal, majd hígítsuk föl vízzel és öntsük a húsra. A húst lefedve, lassú tűzön süssük puhára. A legvégén szórjuk rá reszelt sajtot, és várjuk meg, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor öntsük le tejföllel.
Kapcsolódó bejegyzések
- Fehérfolyás gyógyítása gyógynövényekkel Fehérfolyás (luekorrhoea).
Belsőleg
Készítsünk főzetet a következő gyógynövények egyenlő mennyiségéből:
Arctostaphylos uva-ursi
Petroselinum crispum gyökér
Taraxacum officinale gyökér
Arctium lappa gyökér
Használjunk 28 […]
- Görögszéna A Görögszéna népies neve:
Görög lepkeszeg, fenő grék.
A Görögszéna leírása
Virágai sárgásfehérek, a lomblevelek hónaljában nőnek. Pálhalevele kicsi, háromszög alakú. Termése sokmagvú, magjai igen kemények, rombusz alakúak, bakszagúak […]
- Cukorrépa A Cukorrépa népies neve:
Népies elnevezése nem ismert.
A Cukorrépa leírása
A cukorrépa a cukornád és a cukorcirok mellett a világ legjelentősebb cukortartalmú ipari növénye. A cukorrépából készül a fehér cukor. Fehér húsú, répa formájú […]
- Komló A Komló népies neve:
Szeleginy, sörkomló, sullyogó iszalag.
A Komló leírása
A kenderfélék (Cannabaceae) családjába tartozó, árokpartokon, nyirkos helyeken termő kúszó, más növényekre felkapaszkodó, kétlaki növény. Gyógyászati célokra a […]
- Borágós zöldsaláta A zsenge borágóleveleket vágjuk apróra, és tegyük zöldsalátákhoz, mert a növény uborkára emlékeztető illata miatt kellemes ízt kölcsönöz a salátának.