Borókás csirke

Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista sajt

Elkészítése: Az előre besózott húst lisztben megforgatjuk, olajban kicsit megpirítjuk, majd a húsos szalonnát kisütjük. Ezt követően egy tűzálló tálba tegyük a húst, a tetejére pedig rakjuk rá a szalonnaszeleteket. A megpirított hagymát keverjük össze a borókabogyóval, az áttört fokhagymával és ízlés szerint borssal, majd hígítsuk föl vízzel és öntsük a húsra. A húst lefedve, lassú tűzön süssük puhára. A legvégén szórjuk rá reszelt sajtot, és várjuk meg, amíg a sajt ráolvad. Tálaláskor öntsük le tejföllel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Fehérfolyás gyógyítása gyógynövényekkel Fehérfolyás (luekorrhoea). Belsőleg Készítsünk főzetet a következő gyógynövények egyenlő mennyiségéből: Arctostaphylos uva-ursi Petroselinum crispum gyökér Taraxacum officinale gyökér Arctium lappa gyökér Használjunk 28 […]
  • Görögszéna A Görögszéna népies neve: Görög lepkeszeg, fenő grék. A Görögszéna leírása Virágai sárgásfehérek, a lomblevelek hónaljában nőnek. Pálhalevele kicsi, háromszög alakú. Termése sokmagvú, magjai igen kemények, rombusz alakúak, bakszagúak […]
  • Cukorrépa A Cukorrépa népies neve: Népies elnevezése nem ismert. A Cukorrépa leírása A cukorrépa a cukornád és a cukorcirok mellett a világ legjelentősebb cukortartalmú ipari növénye. A cukorrépából készül a fehér cukor. Fehér húsú, répa formájú […]
  • Komló A Komló népies neve: Szeleginy, sörkomló, sullyogó iszalag. A Komló leírása A kenderfélék (Cannabaceae) családjába tartozó, árokpartokon, nyirkos helyeken termő kúszó, más növényekre felkapaszkodó, kétlaki növény. Gyógyászati célokra a […]
  • Borágós zöldsaláta A zsenge borágóleveleket vágjuk apróra, és tegyük zöldsalátákhoz, mert a növény uborkára emlékeztető illata miatt kellemes ízt kölcsönöz a salátának.