Egy fekete retket vágjuk félbe, kaparjuk ki a közepét, az üreget töltsük meg mézzel, majd alaposan becsomagolva tegyük a hűtőszekrénybe 24 órára. Másnapra a méz átveszi a retek ízét, és a mézbe sok vitamin kerül. Fogyasszuk el az üregből a mézet!
Kapcsolódó bejegyzések
- Vérfű, kis A Vérfű, kis népies neve:
Csabaíre, pimpernel
A Vérfű, kis leírása
Szélporzású növény, termése az aszmag.
A kis vérfű a vérfű nemzetség tagja, évelő növény és ehető. 20-90 cm magasra növő, illatos levelű növény. Levelei tőrózsát […]
- Vaníliapuding citromfűvel Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű
Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.
- Kankalin, tavaszi A Kankalin, tavaszi népies neve:
Tavaszfű, tavaszka csókaláb, égikincs, husitivirág, istenkesztyű, Isten kulcsa, kacinka, kankalék, sárgakükörcsin.
A Kankalin, tavaszi leírása
A kankalinfélék (Primulaceae) családjába tartozik. Erdők, […]
- Galaj, tejoltó A Galaj, tejoltó népies neve:
Tejoltófű, Szent Antal virága, Szent Iván virága, Szent János virága, kásafű, tezsugorító fű
Galaj, tejoltó leírása
A tejoltó galaj hasonlóan a ragadós galajhoz a tárnicsvirágúak rendjébe, ezen belül a […]
- Fekete nadálytő A Fekete nadálytő népies neve:
Forrasztófű, kövesnadály, madárgyökér, madárlevél, sarkosfű, fekete gyopár.
A Fekete nadálytő leírása
Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik. Évelő növény, megtalálható vízpartok, árokpartok, […]