Fekete retek mézzel

Egy fekete retket vágjuk félbe, kaparjuk ki a közepét, az üreget töltsük meg mézzel, majd alaposan becsomagolva tegyük a hűtőszekrénybe 24 órára. Másnapra a méz átveszi a retek ízét, és a mézbe sok vitamin kerül. Fogyasszuk el az üregből a mézet!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vérfű, kis A Vérfű, kis népies neve: Csabaíre, pimpernel A Vérfű, kis leírása Szélporzású növény, termése az aszmag. A kis vérfű a vérfű nemzetség tagja, évelő növény és ehető. 20-90 cm magasra növő, illatos levelű növény. Levelei tőrózsát […]
  • Vaníliapuding citromfűvel Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.
  • Kankalin, tavaszi A Kankalin, tavaszi népies neve: Tavaszfű, tavaszka csókaláb, égikincs, husitivirág, istenkesztyű, Isten kulcsa, kacinka, kankalék, sárgakükörcsin. A Kankalin, tavaszi leírása A kankalinfélék (Primulaceae) családjába tartozik. Erdők, […]
  • Galaj, tejoltó A Galaj, tejoltó népies neve: Tejoltófű, Szent Antal virága, Szent Iván virága, Szent János virága, kásafű, tezsugorító fű Galaj, tejoltó leírása A tejoltó galaj hasonlóan a ragadós galajhoz a tárnicsvirágúak rendjébe, ezen belül a […]
  • Fekete nadálytő A Fekete nadálytő népies neve: Forrasztófű, kövesnadály, madárgyökér, madárlevél, sarkosfű, fekete gyopár. A Fekete nadálytő leírása Az érdeslevelűek (Boraginaceae) családjába tartozik. Évelő növény, megtalálható vízpartok, árokpartok, […]