4 kg bodzabogyót megmosunk, leszemezzük, majd 2 kg cukrot adunk hozzá. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a bodza meg nem puhul. Ezt követően szitán leszűrjük és üvegekbe helyezzük. Hidegen tároljuk. Az így készített bodzalé csak néhány napig áll el.
Kapcsolódó bejegyzések
- Füzike, keskenylevelű A Füzike, keskenylevelű népies neve:
Népies elnevezése nem ismert.
A Füzike, keskenylevelű leírása
A keskenylevelű füzike keskeny csupasz leveléről illetve füzérvirágzatáról ismeretes. Virága négy bibés, keskeny és zigomorf. […]
- Koriander A Koriander népies neve:
Bolhafű, cigánypetrezselyem, poloskaszagú kapor, koldusbors, büdöskapor, beléndfű, koriandrom, zergefű.
A Koriander leírása
Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik, a Földközi-tenger vidékéről […]
- Húsos som A Húsos som népies neve:
Som.
A Húsos som leírása
A somfélék (Cornaceae) családjába tartozik. Fényt kedvelő és szárazságot jól tűrő bokor. Kedveli az erdőket, cserjéseket. Február-március környékén virágzik, a termése pedig […]
- Fokhagyma A Fokhagyma népies neve:
Büdös hagyma.
A Fokhagyma leírása
A fokhagyma tulajdonképpen úgy működik, mint egy erős antibiotikum. Kiváló antioxidáns, csökkenti a vérnyomást, a koleszterin és triglicerid szintjét. Egyes szakértők szerint a […]
- Citromfüves limonádé Hideg víz, igazi citrom és cukor segítségével készítsünk limonádét ízlés szerint és a kész frissítőbe vágjunk jól megmosott citromfüvet. Hagyjuk állni 10-15 percig. Nyári nagy melegben kiváló frissítő.