Szamóca befőtt

Többször mossuk át a szamócát, főzzük meg forró vízben (vigyázzunk, ne főzzük szét!) és adjuk hozzá a cukrot. Tegyük előre kimosott üvegekbe, és a tetejére csipetnyi tartósítót hintsünk. Légmentesen zárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Kiváló bólé készítéséhez!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Áfonyabefőtt Hozzávalók: 1 kg áfonya, 25 dkg cukor, ízlés szerint szegfűszeg. Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán vagy szűrőn lecsurgatni. Ezt követően a cukorral főzzük fel és tegyük üvegekbe. Ízlés szerint lehet hozzáadni szegfűszeget. A […]
  • Sombefőtt Hozzávalók: 3 kg érett som, víz, 1 kg cukor, tartósítószer Elkészítés: A somot megtisztítjuk, megmossuk, összekeverjük a cukorral, és üvegekbe tesszük. Felöntjük tiszta vízzel, és a tetejére csipetnyi tartósítószert teszünk, majd […]
  • Naspolyabefőtt Hozzávalók: 3 kg naspolya, 1 kg cukor, 2 liter víz, 2 dkg citromsav Elkészítés: A naspolyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a cukor és a víz hozzáadásával puhára főzzük. A megfőtt naspolyát kiszedjük, és üvegekbe tesszük. A levet […]
  • Dióbefőtt Hozzávalók: 1 kg zöld dió, 50 dkg cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, kevés tartósítószer A puha zöld diót villával több helyen megszurkáljuk, és egy héten át, váltott hideg vízben áztatjuk. 1 liter vízből a cukorral és a […]
  • Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]