Áfonyalekvár

Hozzávalók: 1 kg áfonya, 0.5kg cukor, 1 citrom Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán lecsepegtetni. A cukorral és a citromlével együtt kis lángon, állandóan kevergetve fél órán át főzzük, majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Hidegség és görcsök gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Készítsünk téli tonikot a következőkből: Viburnum opulus - 2 rész Angelica archangelrca - 2 rész Mitchella repens - 2 rész Rubus idaeus - 2 rósz Chamomilla recutita - 1 rész Zingiber officinale gyökér - 1 […]
  • Bundás bodza A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.
  • Orvosi Ziliz Az Orvosi ziliz népies neve: Bársonyos mályva, ejbis, fehérmályva. Az Orvosi ziliz leírása A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó növény. A folyók ártereit, nyirkos réteket kedveli, évelő. Több helyen termesztik is. Az Orvosi […]
  • Rántott petrezselyem levél Az alaposan megmosott petrezselyemlevelet szárán hagyjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
  • Paradicsom A Paradicsom népies neve: paradicska, tomata, tomató A Paradicsom leírása A paradicsom a konyhakertek kedvelt zöldségféléje, hiszen felhasználhatósága sokoldalú, termése íze miatt kedvelt, magában is fogyasztható. A paradicsom a […]