Hozzávalók: 1 kg áfonya, 0.5kg cukor, 1 citrom Az áfonyát alaposan meg kell mosni, majd szitán lecsepegtetni. A cukorral és a citromlével együtt kis lángon, állandóan kevergetve fél órán át főzzük, majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.
Kapcsolódó bejegyzések
- Hidegség és görcsök gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Készítsünk téli tonikot a következőkből:
Viburnum opulus - 2 rész
Angelica archangelrca - 2 rész
Mitchella repens - 2 rész
Rubus idaeus - 2 rósz
Chamomilla recutita - 1 rész
Zingiber officinale gyökér - 1 […]
- Bundás bodza A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.
- Orvosi Ziliz Az Orvosi ziliz népies neve:
Bársonyos mályva, ejbis, fehérmályva.
Az Orvosi ziliz leírása
A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozó növény. A folyók ártereit, nyirkos réteket kedveli, évelő. Több helyen termesztik is.
Az Orvosi […]
- Rántott petrezselyem levél Az alaposan megmosott petrezselyemlevelet szárán hagyjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
- Paradicsom A Paradicsom népies neve:
paradicska, tomata, tomató
A Paradicsom leírása
A paradicsom a konyhakertek kedvelt zöldségféléje, hiszen felhasználhatósága sokoldalú, termése íze miatt kedvelt, magában is fogyasztható.
A paradicsom a […]