Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű)

A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) népies neve:

A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) leírása

A gólyaorrfélék (Geraniaceae) családjába tartozó növény. Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismerik a Geranium dielsianum (Szent Róbert-gyógyfű) gyógynövényt. Lágyszárú, bokorszerű, egynyári vagy évelő növény, amelynek csípős, fanyar íze van.

A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) elterjedése

Hogyan gyűjtsük a Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) gyógynövényt?

Hazánkban nem termesztik. A növényből készített termékek a gyógynövényboltokban beszerezhetők.

A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) hatóanyagai:

A növény tartalmaz flavonoidokat, cserző- és keserűanyagokat.

A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) felhasználása:

A friss gyógyfűből teát, tablettát vagy alkoholos kivonatot készítenek. A növényből készített gyógyhatású készítmények leírásában megtalálható a helyes használati mód.

A növény hatóanyagai révén jó immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatású, és kutatások bizonyítják, hogy szabályozza a vércukorszintet is. A növényből előállított készítményt az OGYI törzskönyvezte. A törzskönyvezés szerint cukorbetegségre való hajlam esetén támogatja és helyreállítja az egyensúlyi állapotot.

Jó tudni a Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű)-ről!

Cukorbetegség esetén mindenképpen forduljon szakorvoshoz, mert a növényből készült gyógyhatású készítmény nem helyettesítheti a szakorvosi ellátást! Cukorbetegek konzultáljanak kezelőorvosukkal, hogy a korábban alkalmazott gyógyszerkezelés hogyan módosítható a Pasuchaca termékek egyidejű szedése esetén. A Pasuchaca csak a cukorbetegség terápiájának kiegészítésére szolgál, segítségével az inzulin mennyisége csökkenthető, de nem hagyható el. Terhes és szoptató kismamák számára csak orvosi felügyelet mellett ajánlott.

Érdekesség a Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) kapcsán:

A peruiak a Pasuchacát a gyomor- és epeműködés serkentésére, valamint baktérium- és vírusölőként is használják.

Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) az alábbi gyógynövény kategóriába tartozik: