Köménymagleves

Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só

Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon meg, majd felöntjük a köménymagos vízzel, közben kevergetjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk melegen.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Torma A Torma népies neve: Közönséges torma, csípős torma. A Torma leírása Eredetileg gyógynövényként termesztették, később vált konyhai ízesítővé. Vastag húsos gyökerű, évelő növény. Tőlevelei lehetnek akár 1 méter magasak is, finoman […]
  • Vízitorma, orvosi A Vízitorma, orvosi népies neve: Torma. A Vízitorma, orvosi leírása A kétszikűek osztályának, káposztavirágúak rendje közül a keresztesvirágúak családjába tartozik. Heverő-felálló szárú növény, vizes területeken, általában hideg vizű […]
  • Berkenyelé A tisztított berkenyét ledaráljuk, majd leszűrjük. Az így nyert levet cukorral ízesíthetjük. Hűvös helyen tároljuk! Tartósítószer hiányában néhány napig áll el.
  • Gyomorégés gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Főzet vagy zselatin kapszulákba töltött porkeve­rék formájában: Taraxacum officinale gyökér - 1 rész Ulmus fulva - 1 rész Hydrastis canadensis - 1/8 rész Acorus calamus gyökér - 1/8 rész Igyunk meg egy csésze teát […]
  • Articsóka, kerti Az Articsóka, kerti népies neve: Olaszparaj. Az Articsóka, kerti leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. A Földközi-tenger mellékén honos, évelő növény. Hazánkban kerti dísznövényként is kedvelik. Erős […]