Hozzávalók: 1 g köménymag, kevés vaj, 2 liter víz, 1 dkg liszt, só
Elkészítés: A köménymagot ledaráljuk vagy összezúzzuk és a sós vízben felforraljuk. Egy kis vajba beletesszük a lisztet, hevítjük, de ügyelünk arra, hogy ne piruljon meg, majd felöntjük a köménymagos vízzel, közben kevergetjük. Ízlés szerint pirított kenyérkockákkal tálaljuk melegen.
Kapcsolódó bejegyzések
- Torma A Torma népies neve:
Közönséges torma, csípős torma.
A Torma leírása
Eredetileg gyógynövényként termesztették, később vált konyhai ízesítővé. Vastag húsos gyökerű, évelő növény. Tőlevelei lehetnek akár 1 méter magasak is, finoman […]
- Vízitorma, orvosi A Vízitorma, orvosi népies neve:
Torma.
A Vízitorma, orvosi leírása
A kétszikűek osztályának, káposztavirágúak rendje közül a keresztesvirágúak családjába tartozik. Heverő-felálló szárú növény, vizes területeken, általában hideg vizű […]
- Berkenyelé A tisztított berkenyét ledaráljuk, majd leszűrjük. Az így nyert levet cukorral ízesíthetjük. Hűvös helyen tároljuk! Tartósítószer hiányában néhány napig áll el.
- Gyomorégés gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Főzet vagy zselatin kapszulákba töltött porkeverék formájában:
Taraxacum officinale gyökér - 1 rész
Ulmus fulva - 1 rész
Hydrastis canadensis - 1/8 rész
Acorus calamus gyökér - 1/8 rész
Igyunk meg egy csésze teát […]
- Articsóka, kerti Az Articsóka, kerti népies neve:
Olaszparaj.
Az Articsóka, kerti leírása
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. A Földközi-tenger mellékén honos, évelő növény. Hazánkban kerti dísznövényként is kedvelik.
Erős […]