Borbolyalekvár

1dl vízben puhára főzünk 50dkg előre megtisztított érett borbolyatermést. Ezt követően kendőn vagy szitán passzírozzuk át. A péphez keverjünk 50dkg cukrot, és 100dkg kimagvazott meggyet vagy szilvát és főzzük lekvárrá. Üvegekbe helyezéskor tegyünk a tetejére egy csipetnyi nátriumbenzonátot.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Medvehagyma A Medvehagyma népies neve: Sásihagyma. Medvehagyma leírása A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik. Erdőkben, ligetekben nagy telepeket alkot. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető 30-40 cm magas évelő növény. Április-május […]
  • Toxinok A toxinok méreganyagokat jelentenek. Gyógynövények - Növények részei, ehető virágok Szár (caulis, cormus, strips): A szár a növény azon része, mely rendesen felfelé növekszik. A szár azon részét, mely két levél között van, […]
  • Meghűlés és Influenza gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Ha a fenti megbetegedések amiatt alakulnak ki, hogy a páciens túlette magát, leitta magát nedves, nyirkos, hideg helyen tartóz­kodott, agyonhajszolta, túlerőltette, magát, alkal­mazzunk izzasztó kúrát. Az e célra […]
  • Búzavirág A Búzavirág népies neve: dődike, égi virág, gabonavirág, kék búzavirág, sukollat, vadpézsma, imolya, kék konkoly A Búzavirág leírása Májustól júniusig virágzik. A búzavirág a fészekvirágzatúak rendjén belül az őszirózsa félék […]
  • Borsikafű A Borsikafű népies neve: Borsfű, hurkafű, pereszlény. A Borsikafű leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, hazánkban termesztett, egyéves növény. A 20-50 cm magas növénykének […]