1dl vízben puhára főzünk 50dkg előre megtisztított érett borbolyatermést. Ezt követően kendőn vagy szitán passzírozzuk át. A péphez keverjünk 50dkg cukrot, és 100dkg kimagvazott meggyet vagy szilvát és főzzük lekvárrá. Üvegekbe helyezéskor tegyünk a tetejére egy csipetnyi nátriumbenzonátot.
Kapcsolódó bejegyzések
- Medvehagyma A Medvehagyma népies neve:
Sásihagyma.
Medvehagyma leírása
A liliomfélék (Liliaceae) családjába tartozik. Erdőkben, ligetekben nagy telepeket alkot. A fokhagyma illatára és ízére emlékeztető 30-40 cm magas évelő növény. Április-május […]
- Toxinok A toxinok méreganyagokat jelentenek.
Gyógynövények - Növények részei, ehető virágok
Szár (caulis, cormus, strips):
A szár a növény azon része, mely rendesen felfelé növekszik. A szár azon részét, mely két levél között van, […]
- Meghűlés és Influenza gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Ha a fenti megbetegedések amiatt alakulnak ki, hogy a páciens túlette magát, leitta magát nedves, nyirkos, hideg helyen tartózkodott, agyonhajszolta, túlerőltette, magát, alkalmazzunk izzasztó kúrát.
Az e célra […]
- Búzavirág A Búzavirág népies neve:
dődike, égi virág, gabonavirág, kék búzavirág, sukollat, vadpézsma, imolya, kék konkoly
A Búzavirág leírása
Májustól júniusig virágzik.
A búzavirág a fészekvirágzatúak rendjén belül az őszirózsa félék […]
- Borsikafű A Borsikafű népies neve:
Borsfű, hurkafű, pereszlény.
A Borsikafű leírása
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, hazánkban termesztett, egyéves növény. A 20-50 cm magas növénykének […]