Ízletes és nem szokványos ízű rizst készíthetünk, ha főzéskor teszünk hozzá 5-10dkg borbolyát. Húsokhoz kiváló köret.
Kapcsolódó bejegyzések
- Varjúháj, borsos A Varjúháj, borsos népies neve: Báránycsecs, hájfű, szakafű, kukacszaka, sírfű, párkányfű, sárgagyopár, borsos szaka A Varjúháj, borsos leírása A varjúhájfélék (Crassulaceae) családjába tartozó, sziklás, köves helyeket, s napot […]
- Ligetszépe, parlagi A Ligetszépe, parlagi népies neve: - A Ligetszépe, parlagi leírása A ligetszépefélék (Onagraceae) családjába tartozik, Észak-Amerikából származó lágyszárú évelő növény, amely 1- 1,5 méterre is megnő. Általában töltéseken és ugaron nő. […]
- Illóolajok Az illóolajok a vízgőzzel együtt desztilláló anyagok, melyek a normál hőmérsékleten elillannak, és általában a szaglóérzéket ingerlik. A gyógynövények nagy százaléka tartalmaz illóolajat, melyeknek eltérő kémiai szerkezetük alapján […]
- Herehura A Herehura népies neve: Tarlóhere. A Herehura leírása A kétszikűek osztályának, hüvelyesek rendjén belül a pillangósvirágúak közé tartozik. Felemelkedett szárú 10-30 cm magas, borzas szőrű növény. Hármasan összetett levelei, […]
- Áfonyaszörp Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5 liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, […]