Fodormenta-szósz

Hozzávalók : 1 bögre cukor, két marék fodormentalevél, ecet

Elkészítés: A cukrot az előre megmosott és apróra vágott fodormentával elkeverjük, majd adunk hozzá annyi ecetet, amennyi képes feloldani a cukrot, és az egészet jól összerázzuk. Néhány napig hűvös helyen érleljük.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Martilapu A Martilapu népies neve: Partilapu, kereklapu, szattyú, lóköröműfű, körömlapu, mostohalapu, farkastalpfű. A Martilapu leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. A vízpartok, nyirkos, nedves rétek, árokpartok évelő […]
  • Zelleres almasaláta Hozzávalók: 1 fej zeller, 1 kg alma, 1 db citrom, 3- 4 szál sárgarépa Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a zellert, az almát és a sárgarépát, majd lereszeljük, és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a citromlevet, és már fogyaszthatjuk […]
  • Gránátalmalé Vágjunk ketté 5-6 db gránátalmát és léfacsaróban facsarjuk ki a levét. Hígíthatjuk vízzel.
  • Fehér fűz A Fehér fűz népies neve Fűzfa, fehér. Latin neve: Salix Alba L. (Salicaceae) Nagy termetű, lombhullató fa. Állományalkató faj az ártéri puhafás fűz és nyár ligeterdőkben, de lápokon, bokorfüzesekben is gyakran megtalálható. Igazán […]
  • Tisztesfű, orvosi A Tisztesfű, orvosi népies neve: Bakfű, vagy betonikafű. A Tisztesfű, orvosi leírása Levelei csipkésen fogazottak, tőlevelei nagyobbak akár 20 cm-esek is lehetnek, míg szárlevelei kisebbek. Évelő növény, mely az ajakosvirágúak ezen […]