Hozzávalók : 1 bögre cukor, két marék fodormentalevél, ecet
Elkészítés: A cukrot az előre megmosott és apróra vágott fodormentával elkeverjük, majd adunk hozzá annyi ecetet, amennyi képes feloldani a cukrot, és az egészet jól összerázzuk. Néhány napig hűvös helyen érleljük.
Kapcsolódó bejegyzések
- Martilapu A Martilapu népies neve:
Partilapu, kereklapu, szattyú, lóköröműfű, körömlapu, mostohalapu, farkastalpfű.
A Martilapu leírása
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. A vízpartok, nyirkos, nedves rétek, árokpartok évelő […]
- Zelleres almasaláta Hozzávalók: 1 fej zeller, 1 kg alma, 1 db citrom, 3- 4 szál sárgarépa
Elkészítés: Meghámozzuk és megmossuk a zellert, az almát és a sárgarépát, majd lereszeljük, és összekeverjük őket. Hozzáadjuk a citromlevet, és már fogyaszthatjuk […]
- Gránátalmalé Vágjunk ketté 5-6 db gránátalmát és léfacsaróban facsarjuk ki a levét. Hígíthatjuk vízzel.
- Fehér fűz A Fehér fűz népies neve
Fűzfa, fehér.
Latin neve: Salix Alba L. (Salicaceae)
Nagy termetű, lombhullató fa. Állományalkató faj az ártéri puhafás fűz és nyár ligeterdőkben, de lápokon, bokorfüzesekben is gyakran megtalálható. Igazán […]
- Tisztesfű, orvosi A Tisztesfű, orvosi népies neve:
Bakfű, vagy betonikafű.
A Tisztesfű, orvosi leírása
Levelei csipkésen fogazottak, tőlevelei nagyobbak akár 20 cm-esek is lehetnek, míg szárlevelei kisebbek.
Évelő növény, mely az ajakosvirágúak ezen […]