A borágó zsenge levelét vágjuk apróra, és keverjük bele fűszervajba. Finom ízt kölcsönöz neki.
Kapcsolódó bejegyzések
- Herehura A Herehura népies neve: Tarlóhere. A Herehura leírása A kétszikűek osztályának, hüvelyesek rendjén belül a pillangósvirágúak közé tartozik. Felemelkedett szárú 10-30 cm magas, borzas szőrű növény. Hármasan összetett levelei, […]
- Izsóp, közönséges Az Izsóp, közönséges népies neve: Izsópfű, kerti izsóp. Az Izsóp, közönséges leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A mediterrán vidékeken őshonos, hazánkban termesztett illatos cserje. Elmorzsolt leveleinek illata a […]
- Fehér árvacsalán A Fehér árvacsalán népies neve: Holtcsalán, méhfű, peregtető, szelídcsalán, macskaparéj. A Fehér árvacsalán leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. Erdők szélén és utak mentén gyakori, évelő növény. Csalánra […]
- Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
- Bodzalé 4 kg bodzabogyót megmosunk, leszemezzük, majd 2 kg cukrot adunk hozzá. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a bodza meg nem puhul. Ezt követően szitán leszűrjük és üvegekbe helyezzük. Hidegen tároljuk. Az így készített bodzalé csak […]