Hozzávalók: 1 kg ribizli, cukor
Elkészítés: Megtisztítjuk és megmossuk a ribizlit, összeturmixoljuk, és hűvös helyen egy napig pihenni hagyjuk. Másnap leszűrjük, megmérjük a gyümölcslevet, és ugyanannyi súlyú cukorral felforraljuk. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd üvegekbe töltjük, és azonnal légmentesen lezárjuk.
Kapcsolódó bejegyzések
- Izzadással kísért láz gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
A fokozott verejtékezéssel járó lázra készítsünk teát a következő gyógynövényekből:
Cinnamomum zeylanicum - 2 rész
Paeonia lactiflora gyökér - 2 rész
Zingiber officinale gyökér - 2 rész
Glycyrrhiza glabra - 1 […]
- Áfonyaszörp Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5 liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, […]
- Akác, fehér Az Akác, fehér népies neve:
Akác, csipkefa, ragacsfa, istenpapucsa, koronafa, magyarfa, pampuska.
Az Akác, fehér leírása
A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozik. A XVI. században Észak-Amerikából betelepített közismert, […]
- Százszorszép A Százszorszép népies neve:
Tavaszfű, pászkamorzsa, rukerc, boglár, bojtoka, perevirág.
A Százszorszép leírása
A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Réteken, legelőkön előforduló, 5-15 cm magasra növő, apró fehér vagy […]
- Erdei szederlé Hozzávalók: szeder, literenként 50 dkg cukor
A megtisztított szedret vászonruhában lecsurgatjuk, majd a levet lassú tűzön felfőzzük. Literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá, 2-3 percre felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Legvégül […]