Ribiszke szörp

Hozzávalók: 1 kg ribizli, cukor

Elkészítés: Megtisztítjuk és megmossuk a ribizlit, összeturmixoljuk, és hűvös helyen egy napig pihenni hagyjuk. Másnap leszűrjük, megmérjük a gyümölcslevet, és ugyanannyi súlyú cukorral felforraljuk. 15-20 percig kis lángon főzzük, majd üvegekbe töltjük, és azonnal légmentesen lezárjuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Izzadással kísért láz gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg A fokozott verejtékezéssel járó lázra készítsünk teát a következő gyógynövényekből: Cinnamomum zeylanicum - 2 rész Paeonia lactiflora gyökér - 2 rész Zingiber officinale gyökér - 2 rész Glycyrrhiza glabra - 1 […]
  • Áfonyaszörp Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5 liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, […]
  • Akác, fehér Az Akác, fehér népies neve: Akác, csipkefa, ragacsfa, istenpapucsa, koronafa, magyarfa, pampuska. Az Akác, fehér leírása A pillangósvirágúak (Fabaceae) családjába tartozik. A XVI. században Észak-Amerikából betelepített közismert, […]
  • Százszorszép A Százszorszép népies neve: Tavaszfű, pászkamorzsa, rukerc, boglár, bojtoka, perevirág. A Százszorszép leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Réteken, legelőkön előforduló, 5-15 cm magasra növő, apró fehér vagy […]
  • Erdei szederlé Hozzávalók: szeder, literenként 50 dkg cukor A megtisztított szedret vászonruhában lecsurgatjuk, majd a levet lassú tűzön felfőzzük. Literenként 50 dkg cukrot adunk hozzá, 2-3 percre felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Legvégül […]