Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő
Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően öntsük rá a likőrt és a vörösbort. Keverjük össze, hogy a cukor elolvadjon, majd tegyük hidegre. Tálalás előtt öntsük hozzá a már előre behűtött pezsgőt.
Kapcsolódó bejegyzések
- Torma A Torma népies neve:
Közönséges torma, csípős torma.
A Torma leírása
Eredetileg gyógynövényként termesztették, később vált konyhai ízesítővé. Vastag húsos gyökerű, évelő növény. Tőlevelei lehetnek akár 1 méter magasak is, finoman […]
- Borsikafű A Borsikafű népies neve:
Borsfű, hurkafű, pereszlény.
A Borsikafű leírása
Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, hazánkban termesztett, egyéves növény. A 20-50 cm magas növénykének […]
- Cukorrépa A Cukorrépa népies neve:
Népies elnevezése nem ismert.
A Cukorrépa leírása
A cukorrépa a cukornád és a cukorcirok mellett a világ legjelentősebb cukortartalmú ipari növénye. A cukorrépából készül a fehér cukor. Fehér húsú, répa formájú […]
- Golgotavirág A Golgotavirág népies neve:
Passió gyümölcs.
A Golgotavirág leírása
A fajok virágai eltérnek egymástól, előfordul, hogy a virágnak egyáltalán nincs sziromlevele, de az is hogy szőr szerű álszirmokkal virágzik. Legtöbben tűző napon […]
- Csalán, nagy A Csalán, nagy népies neve:
Csalány, csollán, csólyány, csanál, csohán, csovány.
A Csalán, nagy leírása
Csalánfélék (Urticaceae) családjába tartozik. A növénycsalád nevét a latin "uro", égni szóból kapta. Minden szerve csalánszőrökkel […]