Szamócabólé (alkoholos)

Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő

Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően öntsük rá a likőrt és a vörösbort. Keverjük össze, hogy a cukor elolvadjon, majd tegyük hidegre. Tálalás előtt öntsük hozzá a már előre behűtött pezsgőt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Torma A Torma népies neve: Közönséges torma, csípős torma. A Torma leírása Eredetileg gyógynövényként termesztették, később vált konyhai ízesítővé. Vastag húsos gyökerű, évelő növény. Tőlevelei lehetnek akár 1 méter magasak is, finoman […]
  • Borsikafű A Borsikafű népies neve: Borsfű, hurkafű, pereszlény. A Borsikafű leírása Az ajakosvirágúak (Labiatae) családjába tartozik. A Földközi-tenger vidékéről származik, hazánkban termesztett, egyéves növény. A 20-50 cm magas növénykének […]
  • Cukorrépa A Cukorrépa népies neve: Népies elnevezése nem ismert. A Cukorrépa leírása A cukorrépa a cukornád és a cukorcirok mellett a világ legjelentősebb cukortartalmú ipari növénye. A cukorrépából készül a fehér cukor. Fehér húsú, répa formájú […]
  • Golgotavirág A Golgotavirág népies neve: Passió gyümölcs. A Golgotavirág leírása A fajok virágai eltérnek egymástól, előfordul, hogy a virágnak egyáltalán nincs sziromlevele, de az is hogy szőr szerű álszirmokkal virágzik. Legtöbben tűző napon […]
  • Csalán, nagy A Csalán, nagy népies neve: Csalány, csollán, csólyány, csanál, csohán, csovány. A Csalán, nagy leírása Csalánfélék (Urticaceae) családjába tartozik. A növénycsalád nevét a latin "uro", égni szóból kapta. Minden szerve csalánszőrökkel […]