Hozzávalók: 3 kanál cukor, 6 dl tej, 5 kanál menta szirup, 1 dl tejszín, 5 borsmenta levél
A tejet, a cukrot és a mentaszirupot keverjük össze, majd tegyük fagyasztás céljából kisméretű zacskókba. A mélyhűtőben hagyjuk, amíg meg nem fagy. Ezalatt verjük fel a tejszínt és tegyük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül fogyasztás előtt vegyük ki a megfagyott keveréket, rázzuk jól össze, de ne legyen túl pépes az állaga. Ezt követően töltsük poharakba, adjunk hozzá ízlés szerint tejszínt és egy-egy mentalevelet. Díszíthetjük még gyümölcsökkel (meggy, cseresznye).
Kapcsolódó bejegyzések
- Borágós vaj A borágó zsenge levelét vágjuk apróra, és keverjük bele fűszervajba. Finom ízt kölcsönöz neki.
- Lestyán A Lestyán népies neve:
Maggifű.
A Lestyán leírása
Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozó, termesztett, évelő növény. Napos, félárnyékos helyen érzi jól magát. Szaga és íze a petrezselyemére emlékeztet. Levelét és […]
- Kislexikon a gyógynövények alkalmazásához Alkaloidok
Az alkaloidok Nitrogén atomot tartalmazó, jelentős élettani hatással rendelkező növényi eredetű vegyületcsalád. Az alkaloidok egy része igen erős méreg, kis mennyiségek bevétele is halálhoz vezethet. A gyógyászatban jelentős […]
- Szelídgesztenye A Szelídgesztenye népies neve:
Édes gesztenye
A Szelídgesztenye leírása
A szelídgesztenye 30 méter magasra is megnőhet. Előfordul 200-300 éves fa is. A szelídgesztenye a fagyokat jól tűri, de hideg helyen a termése nem érik be. A […]
- Ribiszke bor Általában piros ribiszkéből készítik. A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd préseljük. Az így nyert levet lemérjük, ehhez literenként 50 dkg cukrot és 2 liter vizet mérünk. Ezt nem adjuk hozzá, hanem […]