Berkenyelé

A tisztított berkenyét ledaráljuk, majd leszűrjük. Az így nyert levet cukorral ízesíthetjük. Hűvös helyen tároljuk! Tartósítószer hiányában néhány napig áll el.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ginzeng A Ginzeng népies neve: - A Ginzeng leírása A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax […]
  • Százszorszép A Százszorszép népies neve: Tavaszfű, pászkamorzsa, rukerc, boglár, bojtoka, perevirág. A Százszorszép leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Réteken, legelőkön előforduló, 5-15 cm magasra növő, apró fehér vagy […]
  • Hasznos földitömjén A Hasznos földitömjén népies neve: Földitömjén, rákfark, bábafű, csabafű. A Hasznos földitömjén leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik. Utak mentén, szárazabb területeken termő, évelő növény. Apró virágai […]
  • Kömény A Kömény népies neve: Konyhakömény, köménymag. A Kömény leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozó, kétéves növény. Első évben csak leveleket hoz, a második évben hajt virágzó szárat. Őshazája Eurázsia, nálunk […]
  • Fogyókúra gyógynövényekkel Az alábbi recept biztosítja a kövérséggel járó leg­több probléma kezeléséhez szükséges enyhe mé­regtelenítő és erősítő hatást. Ez a recept a legjobb nyugati és kínai gyó­gyító tradíciók ötvözésével készült összeállítás, amely elősegíti a […]