A tisztított berkenyét ledaráljuk, majd leszűrjük. Az így nyert levet cukorral ízesíthetjük. Hűvös helyen tároljuk! Tartósítószer hiányában néhány napig áll el.
Kapcsolódó bejegyzések
- Ginzeng A Ginzeng népies neve: - A Ginzeng leírása A ginzeng gyökeret évszázadok óta használják a Távol-Keleten. Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) az Araliaceae család tagja, mely magában foglalja még az amerikai ginzenget (Panax […]
- Százszorszép A Százszorszép népies neve: Tavaszfű, pászkamorzsa, rukerc, boglár, bojtoka, perevirág. A Százszorszép leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik. Réteken, legelőkön előforduló, 5-15 cm magasra növő, apró fehér vagy […]
- Hasznos földitömjén A Hasznos földitömjén népies neve: Földitömjén, rákfark, bábafű, csabafű. A Hasznos földitömjén leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik. Utak mentén, szárazabb területeken termő, évelő növény. Apró virágai […]
- Kömény A Kömény népies neve: Konyhakömény, köménymag. A Kömény leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozó, kétéves növény. Első évben csak leveleket hoz, a második évben hajt virágzó szárat. Őshazája Eurázsia, nálunk […]
- Fogyókúra gyógynövényekkel Az alábbi recept biztosítja a kövérséggel járó legtöbb probléma kezeléséhez szükséges enyhe méregtelenítő és erősítő hatást. Ez a recept a legjobb nyugati és kínai gyógyító tradíciók ötvözésével készült összeállítás, amely elősegíti a […]