Rántott petrezselyem levél
Az alaposan megmosott petrezselyemlevelet szárán hagyjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Az alaposan megmosott petrezselyemlevelet szárán hagyjuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, 5 dl tejfől, 10 dkg füstölt sajt, 3 tojás, főtt brokkoli, 1db citrom reszelt héja, fehérbors, 1-2 teáskanálnyi szárított vagy friss rozmaring, só Elkészítés: A megfőtt burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, és a főtt brokkolival együtt előre kiolajozott tepsibe tesszük. A tejfölt a rozmaringgal, a fűszerekkel, a felvert tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és ráöntjük a burgonyára és a brokkolira. Alufóliával lefedve tesszük be a tepsit, előre melegített sütőbe, és mintegy 15-20 percig sütjük.
Hozzávalók: 3 db érett avokádó, 1db tonhalkonzerv olajban, só, fehér bors, 1 db citrom Elkészítés: Hámozzuk meg az avokádót, vegyük ki a magját, és vágjuk össze apró kockákra. A tonhalat nyomjuk össze villával, keverjük össze az avokádóval és ízesítsük sóval, fehérborssal és citromlével. Pirítós kenyérrel ajánlott fogyasztani.